Δεσμώτης του Ιλίγγου

5

Η συγκινητικότερη ερωτική ιστορία κι ένα πολυεπίπεδο σχόλιο πάνω στην επιθυμία και την απατηλή «εικόνα» της.

Δεσμώτης του Ιλίγγου 3

Ο "Δεσμώτης του Ιλίγγου" συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα θρίλερ του Άλφρεντ Χίτσοκ ακαταμάχητα: μια μοιραία γυναίκα, έναν παγιδευμένο άντρα, ένα συναρπαστικό μυστήριο και, φυσικά, έναν καλοστημένο φόνο.

Πίσω τους, ένα παραπλανητικό παιχνίδι ψεύτικων ταυτοτήτων, μια κατάδυση χωρίς επιστροφή στο υποσυνείδητο ενός "ευνουχισμένου" αρσενικού, αλλά και η βασανιστική διαδρομή μιας γυναίκας, καταδικασμένης να υποδύεται τον εαυτό της, ως τα έσχατα όρια του ερωτικού πάθους. Οι σαγηνευτικές εμμονές του χιτσκοκικού σύμπαντος και η απαράμιλλη γοητεία του αφηγηματικού σινεμά δεν συνταιριάστηκαν ποτέ αρμονικότερα. Εκτός του ότι συμπυκνώνει, όμως, έναν ολόκληρο κινηματογραφικό κόσμο με τρόπο συναρπαστικό, το φιλμ αποτελεί ένα μοναδικό σχόλιο πάνω στους αναπαραστατικούς μηχανισμούς (ακόμα και του ίδιου του σινεμά) και μια σπαρακτική ιστορία αγάπης.

ΗΠΑ. 1958. Διάρκεια: 128΄. Διανομή: SUMMER CLASSICS.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεσμώτης του Ιλίγγου

Vertigo
5
  • Θρίλερ
  • 1958
  • Διάρκεια: 128 '
  • Άλφρεντ Χίτσκοκ

Ένας αστυνομικός παραιτείται από την υπηρεσία του επειδή πάσχει από ακροφοβία. Κάποια στιγμή συναντάει ένα φίλο του, ο οποίος του προτείνει να παρακολουθήσει τη γυναίκα του γιατί φοβάται ότι πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Erica Ash: Πέθανε στα 46 της η ηθοποιός του "Scary Movie"

Τα δυσάρεστα νέα για τον θάνατο της Erica Ash ανακοίνωσε η μητέρα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/07/2024

Ελληνικό box office: Οι υπερήρωες επέστρεψαν

Υπερηρωικό άνοιγμα για το "Deadpool & Wolverine", το οποίο εκτόπισε εμφατικά τα "Μυαλά που Κουβαλάς 2" από την εισπρακτική κορυφή ύστερα από έξι ολόκληρες εβδομάδες!

Ποιότητα, πολυτέλεια και ιταλικό αέρα φέρνουν τα Options Cinemas

Οι δύο υπαίθριοι κινηματογράφοι προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης με υψηλών προδιαγραφών προβολές και άριστη φιλοξενία σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον.

To 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο Σινέ Καμάρι

Η κινηματογραφική διοργάνωση της Θήρας γιόρτασε και φέτος τον ανεξάρτητο κινηματογράφο, προσεγγίζοντας σινεφίλ από όλες τις ηλικίες.

Συνεχίζονται οι προβολές στην ταράτσα του ΕΜΣΤ

Αφιερωμένες στον πρωτοπόρο Bill Viola θα είναι οι προβολές της Πέμπτης.

Το κτήμα Φιξ ανοίγει και φέτος για προβολές ταινιών

Σε συνεργασία με την ομάδα Cinema Alive το κτήμα ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για να απολαύσουν τις ταινίες μέσα στο πάρκο.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επιστρέφει στο MCU ως Doctor Doom

Από υπερήρωας σε... υπερεχθρός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ο μέχρι πρότινος Ironman.