Ταινίες Τσέπης: γυρισμένες με κινητό από εσάς για εσάς

"Το καλοκαίρι φταίει" είναι ο τίτλος για το φετινό κάλεσμα σε νέους σκηνοθέτες και νέες σκηνοθέτριες.

Ταινίες Τσέπης λήξη1

Μετά την περσινή πρώτη έκδοση τους, που σκόρπισαν ενθουσιασμό με περισσότερες από 200 υποβολές πρωτότυπων ταινιών, οι "Ταινίες τσέπης" επιστρέφουν. Ο φετινός διαγωνισμός θα έχει θέμα "Το καλοκαίρι φταίει" και κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέες σκηνοθέτριες και νέους σκηνοθέτες για πρωτότυπα ταινιάκια, διάρκειας 2 έως 6 λεπτών.

Οι "Ταινίες τσέπης" είναι ο πρώτος διαγωνισμός για ταινίες γυρισμένες με κινητό τηλέφωνο από δημιουργικούς ανθρώπους. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να πυροδοτήσει νέες μικρές αφηγήσεις και να προκαλέσει μια σπίθα για εκφραστική διέξοδο και καλλιτεχνική δημιουργία.

Οι ταινίες θα γυριστούν με αποκλειστική χρήση κινητού τηλεφώνου σε οριζόντιο format, με διάρκεια 2 – 6 λεπτά, χωρίς χρήση μουσικής, και με άξονα το θέμα μπορούν να είναι μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, ή οπτικό δοκίμιο.

Ταινίες Τσέπης masterclass2

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2024, όπου και θα επιλεγούν 10 φιναλίστ ταινίες που στην συνέχεια θα προβληθούν ελεύθερα online, ώστε να ψηφιστούν από το κοινό και να διεκδικήσουν το Βραβείο Κοινού. Θα ακολουθήσει η Τελετή Λήξης στον κινηματογράφο Άστορ όπου θα προβληθούν οι 10 φιναλίστ ταινίες και θα απονεμηθεί το Βραβείο Κοινού  που θα συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ.

Χρονοδιάγραμμα δράσης

15 Ιουλίου 2024: Ανοιχτό κάλεσμα του διαγωνισμού

30 Σεπτεμβρίου 2024: Προθεσμία υποβολής ταινιών

21-31 Οκτωβρίου 2024: Οnline ψηφοφορία των φιναλίστ ταινιών

1 Νοεμβρίου 2024: Τελετή βράβευσης: Προβολές των ταινιών και απονομή του Βραβείου Κοινού στον κινηματογράφο Άστορ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ομαδική Θεραπεία

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η Σιωπηλή Καμαριέρα

Αβίαστα υποβλητική και απροσδόκητα φορτισμένη ερωτικά απεικόνιση μιας ταξικής πάλης σε τέσσερις τοίχους.

Η Φύλακας των Δράκων

Ημιτελής σε όλα τα επίπεδα περιπέτεια, η οποία δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε τον πραγματικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό κόσμο της.

Η Θάλασσα Μέσα μου

Βραβείο ξενόγλωσσου Όσκαρ για μια ελαττωματική στη ρίζα της προσέγγιση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, η οποία ποντάρει στον συναισθηματικό εκβιασμό.

Δεσμώτης του Ιλίγγου

Η συγκινητικότερη ερωτική ιστορία κι ένα πολυεπίπεδο σχόλιο πάνω στην επιθυμία και την απατηλή "εικόνα" της.

Ο Αρχηγός των Κατασκόπων

Προχειρότατο όσο και τετριμμένο σε όλα του κατασκοπικό θρίλερ, το οποίο λησμονείται τη στιγμή που πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Oxbelly Retreat 2024

Ανακοινώθηκαν σεναριογράφοι και συγγραφείς που συμμετείχαν στο φετινό Oxbelly.