Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Η Σιωπηλή Καμαριέρα 1 «Η Σιωπηλή Καμαριέρα»

Ένα ταξικό δράμα μια ισπανική και μια γαλλική κωμωδία μεταξύ των πρεμιέρων της επόμενης εβδομάδας.

Η Σιωπηλή Καμαριέρα

Παρά το γεγονός πως ο Μιγκέλ Φάους βρίσκεται μόλις στην πρώτη ταινία του, έχει καταφέρει να πείσει τον κορυφαίο σκηνοθέτη Στίβεν Σόντερμπεργκ ("Η Συμμορία των 11", "Magic Mike", "Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες") ώστε να γίνει ο παραγωγός του ντεμπούτου του. Στο οποίο, η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια οικιακή βοηθό από την Κολομβία, την Άννα, η οποία δουλεύει ακούραστα σε μία πολυτελή βίλα στην Κόστα Μπράβα για μία εύπορη οικογένεια που ασχολείται με το εμπόριο τέχνης. Παρασυρμένη από ψεύτικες υποσχέσεις για καλύτερες συνθήκες εργασίας μετά το καλοκαίρι, η Άννα πασχίζει να παραμείνει υπάκουη και διακριτική. Παρόλα αυτά, μία τυχαία συνάντηση με μία άλλη οικιακή βοηθό στη γειτονιά τής φανερώνει έναν κόσμο θερινών απολαύσεων.

Ομαδική Θεραπεία

Ισπανική κωμωδία υποψήφια για Γκόγια. Τρία παντρεμένα ζευγάρια που υποβάλλονται σε ψυχοθεραπεία καλούνται από την ψυχολόγο τους σε μια ομαδική συνεδρία. Θα βγάλουν σταδιακά τα άπλυτά τους στη φόρα σχετικά με τη φροντίδα των παιδιών, τη ζήλεια και το σεξ, ώσπου οι συζητήσεις τους παίρνουν μια παράξενη τροπή.

Η Φύση του Έρωτα

Γαλλική κομεντί της Μόνια Τσόκρι ("Babysitter"). Ένας κεραυνοβόλος έρωτας μεταξύ μιας ευκατάστατης γυναίκας και ενός άντρα της εργατικής τάξης, οδηγεί το ζευγάρι στο να έρθει σε αντιπαράθεση με τις αξίες, τις ιδέες και την ηθική του. Βραβείο Σεζάρ καλύτερης ξένης ταινίας.

Ο Αρχηγός των Κατασκόπων

Κατασκοπικό θρίλερ με τον Άαρον Έκχαρτ. Μετά την έξοδό του από την αρχηγεία της CIA, εξαιτίας της τραγικής απώλειας της γυναίκας του και μυστικού πράκτορα, ο Μπεν επιστρέφει στην κατασκοπική δράση όταν λαμβάνει πληροφορίες πως, τελικά, ενδέχεται η σύντροφός του να ζει. Για να εξακριβώσει την αλήθεια, όμως, θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με έναν παλιό εχθρό.

Συμπέθεροι από Σόι

Οικογενειακή γαλλική κωμωδία. Η Αλίς και ο Φρανσουά στην προσπάθειά τους να παντρευτούν, κανονίζουν μια συνάντηση μεταξύ των πολύ διαφορετικών καταβολών και απόψεων οικογενειών τους. Μάλιστα, ειδικά για την περίσταση, η Αλίς προσφέρεται να κάνει εξετάσεις DNA για λογαριασμό των γονιών της. Τι είναι, ωστόσο, χειρότερο; Για ένα συντηρητικό αστό να μάθει πως δεν είναι 100% Γάλλος ή για ένα πατριώτη πωλητή αυτοκινήτων να συνειδητοποιήσει πως έχει γερμανική καταγωγή;

Η Φύλακας των Δράκων

Animated περιπέτεια με φόντο την αρχαία Κίνα. Κατά τη διάρκεια της Δυναστείας των Χαν, οι δράκοι εξορίζονται από το βασίλειο ύστερα από μία σύγκρουση με τους ανθρώπους. Χρόνια αργότερα η νεαρή Πινγκ φροντίζει τον Ντάνζι, έναν δράκο προστάτη ενός πολύτιμου και σπάνιου αυγού δράκου. Όταν τους ανακαλύψουν οι φύλακες του παλατιού, η Πινγκ και ο Ντάνζι θα αναγκαστούν να δραπετεύσουν από το παλάτι, με σκοπό να επιστρέψουν το σπάνιο αυγό στον ωκεανό για να σώσουν τους δράκους από τον αφανισμό.

Χάος

Τα αδέρφια Ταβιάνι εμπνέονται από τον Λουίτζι Πιραντέλο. Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες της σισιλιάνικης ζωής, γραμμένες από τον Πιραντέλο: Μια μάνα λαχταράει τους δυο γιους της που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ, ξεχνώντας τον τρίτο που παραμένει κοντά της, μια μοναχική νύφη με έναν "φεγγαροχτυπημένο" σύζυγο, ένας επιδιορθωτής κιουπιών που κλείνεται μέσα σε ένα κιούπι, ένα νεκροταφείο που αναδεικνύεται σε μείζον πολιτικό-κοινωνικό ζήτημα. Τέλος, επίλογος, με τον Ομέρο Αντονούτσι στον ρόλο του Λουίτζι Πιραντέλο.

Η Θάλασσα Μέσα Μου

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ σε έναν από τους ρόλους που τον έκαναν διάσημο. Η αληθινή ιστορία του Ισπανού συγγραφέα Ραμόν Σαμπέδρο, ο οποίος κλινήρης επί 30 χρόνια ύστερα από ένα ατύχημα, διεκδίκησε νομικά το δικαίωμα στην ευθανασία. Στην προσπάθειά του αυτή θα του συμπαρασταθεί μια επώνυμη δικηγόρος, αντίθετα με τη Ρόζα, μια απλή χωριατοπούλα, που θα προσπαθήσει να τον πείσει ότι η ζωή αξίζει όποιο κι αν είναι το τίμημα. Βραβευμένη με Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
13/07/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.

Δείτε τη σικάτη επετειακή αφίσα των 30ων Νυχτών Πρεμιέρας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ετοιμάζεται να γιορτάσει τα γενέθλιά του υιοθετώντας μια γοητευτική εικαστική ταυτότητα.