"We Rebuild, We Reclaim": Μαύρος κινηματογράφος στην καρδιά της πόλης

Μια βραδιά σινεμά που αναδεικνύει παραγνωρισμένες φωνές της μεγάλης οθόνης έρχεται από τις ομάδες των Afrosocially και We Are Community σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

THE ARRIVAL STILL

Το "We Rebuild, We Reclaim" διοργανώνεται από "Afrosocially" και "We Are Community"  για να γιορτάσουν τον Μαύρο Κινηματογράφο και την Πολιτιστική Κληρονομιά. Στις 13 Ιουλίου και ώρα 6:30 μ.μ., σε μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία για τον μαύρο κινηματογράφο και την πολιτιστική κληρονομιά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα", το πρώτο από τα τέσσερα φεστιβάλ που οργανώνονται από τον Δήμο Αθηναίων από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2024, σε γειτονιές, πλατείες και πάρκα της Αθήνας.

Ο κινηματογράφος έχει τη δύναμη να ξεπερνά τα σύνορα και να ενώνει τις κοινότητες μέσα από κοινές εμπειρίες. Στον μαύρο κινηματογράφο και την τηλεόραση, οι ιστορίες πολιτιστικής κληρονομιάς αντηχούν βαθιά, προσφέροντας στο κοινό μοναδικές γνώσεις και προκαλώντας σημαντικές συζητήσεις. Οι προβολέςθα πραγματοποιηθούν στο The Demos Center.

Η επιμέλεια πραγματοποιήθηκε από το We Are Parable.

THE ARRIVAL STILL

Υποστήριξη από

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα" - Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). 

The Demos Center (Deree American College) - Προώθηση της δημοκρατίας μέσω της ενίσχυσης της πολιτικής δέσμευσης, του πολυπολιτισμισμού και της ενσωμάτωσης μέσω της πρακτικής, ενεργής και αποτελεσματικής πολιτότητας.

Προβολές Ταινιών Μικρού Μήκους

Turning Point - Σκηνοθεσία: Tony T - Sweet Patootee Arts 

The Arrival - Σκηνοθεσία: Annetta Laufer 

Time To Go - Σκηνοθεσία: Gemmar Mcfarlane 

Out of Many - Σκηνοθεσία: Rebecca Williams

Καλεσμένοι και Συζήτηση 

Οι προβολές θα ακολουθηθούν από συζήτηση (στα αγγλικά) πάνελ με συντονίστρια την Precious Obediah, ιδρύτρια του Afrosocially, και τους:  Teanne Andrews (We Are Parable), Joy Gharoro (Akpojotor - Joi Productions, Παραγωγός "The Arrival”), Spyros Domazakis (Σκηνοθέτης), Menelaos Karamaghiolis (Κινηματογραφιστής και Καλλιτέχνης) , Eleni Nzanga (Ηθοποιός και Κινηματογραφίστρια), Maria Lafi (Σκηνοθέτρια). 

Σημειώσεις για τους Συντάκτες

We Are Parable

Μια εταιρεία προβολής και διανομής ταινιών, αφοσιωμένη στην παροχή ευκαιριών στο κοινό σε όλο τον κόσμο να βιώσει και να ανταποκριθεί στον μαύρο κινηματογράφο και την τηλεόραση με πολιτιστικά συναφή, μοναδικούς και αξέχαστους τρόπους. Ιδρυμένη το 2013 από τους Teanne και Anthony Andrews, έχουν δημιουργήσει αξέχαστες κινηματογραφικές στιγμές γύρω από μερικές από τις μεγαλύτερες ταινίες του κόσμου. 

Joy Gharoro-Akpojotor

Διαβάστε Επίσης

Η Joy Gharoro-Akpojotor διευθύνει την Joi Productions. Το 2019, παρήγαγε την επιτυχία Blue Story, που έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στο είδος της. Το 2020, ονομάστηκε μια από τις "Stars of Tomorrow" του Screen International και "BAFTA Breakthrough", ενώ η Joi Productions έλαβε βραβείο BFI Vision. Στο τέλος του 2021, παρήγαγε το ντεμπούτο του Aml Ameen, Boxing Day, την πρώτη  all-black ταινία για τα Χριστούγεννα από το Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο πρόσφατα, η Joy παρήγαγε το Champion για το BBC και το Netflix. Το 2022, η Ringside Studio απέκτησε μερίδιο στην Joi Productions. 

Afrosocially

Το Afrosocially είναι ένας ψηφιακός χώρος αφιερωμένος στον εορτασμό της ομορφιάς, της ποικιλίας και της πλούσιας κληρονομιάς της αφρικανικής κοινότητας στην Ελλάδα. Μέσα από ενδιαφέροντα άρθρα, μαγευτικές ιστορίες και μοναδικές απόψεις, στοχεύουμε να παρέχουμε μια πλατφόρμα που αναδεικνύει τον ζωντανό πολιτισμό και τους ανθρώπους της Αφρικής. Το Afrosocially επιδιώκει να είναι η κύρια πηγή για την αφρικανική κοινότητα, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη, την πολιτιστική γιορτή και την ενδυνάμωση της κοινότητας, ενώ λειτουργεί ως ένας ολοκληρωμένος κόμβος αλληλεπίδρασης της κοινότητας. 

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή σε όλους. 

Με αλληλεγγύη, πολιτιστική γιορτή και ενθουσιασμό!

Για να κλείσετε τη θέση σας, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα:

Διαβάστε Επίσης

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το έβδομο "Scream" έρχεται (σχετικά) σύντομα

Ύστερα από μια σειρά προβλημάτων η παραγωγή έχει μπει στο δρόμο για τους κινηματογράφους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/10/2024

Μετά το "Τζόκερ: Τρέλα για Δύο" Ο Τοντ Φίλιπς δε θα γυρίσει άλλη ταινία για τη DC

Σε δηλώσεις του ο σκηνοθέτης ανέφερε πως ο κύκλος του με το "κομιξάδικο" στούντιο ολοκληρώθηκε.

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων με δύο ταινίες για αδέσποτα

Τα ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αντωνίου και της Τσεϊντά Τορούν θα σας κάνουν να σφίξετε στην αγκαλιά τα κατοικίδιά σας.

Σέρσια Ρόναν, Γκρέτα Γκέργουιγκ και τα νέα "Χρονικά της Νάρνια"

Η τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός και η σκηνοθέτρια του "Barbie" ίσως επανενωθούν για χάρη μιας μεγαλεπήβολης παραγωγής.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ ετοιμάζει ήδη την επόμενη ταινία του

Ασταμάτητος ο 75χρονος δημιουργός ο οποίος επιστρέφει στην πατρίδα του μετά το αγγλόφωνο "Διπλανό Δωμάτιο".

Σε ποιο βιβλίο βασίζεται το "Θηρίο" του Μπερτράν Μπονελό;

Ένα βιβλίο του Χένρι Τζέιμς, του συγγραφέα του μυθιστορήματος "Το στρίψιμο της βίδας", ενέπνευσε τους δημιουργούς του φιλμ που έρχεται προσεχώς στους κινηματογράφους.

Ένα από τα καλύτερα horror όλων των εποχών έγινε 50 ετών

Ένα ριζοσπαστικό ντεμπούτο που άλλαξε τελείως το είδος των ταινιών τρόμου και παραμένει ασύγκριτα ανατριχιαστικό.