Μια έξυπνη καμπάνια της Ακαδημίας διαφημίζει τα ταξίδια του ελληνικού σινεμά

Η διεθνής καταξίωση των εγχώριων παραγωγών αναδεικνύεται σε μια πετυχημένη σειρά από τηλεοπτικά σποτ.

Ο ελληνικός κινηματογράφος ταξιδεύει σποτ Κίνα

Το σημαντικό βαθμό στον οποίο τα τελευταία, πολλά, χρόνια οι ελληνικές ταινίες έχουν καθιερωθεί στη διεθνή κινηματογραφική αγορά, έρχεται να αναδείξει με έναν έξυπνο τρόπο η νέα διαφημιστική καμπάνια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ).

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου: "Με σύνθημα 'Ο ελληνικός κινηματογράφος ταξιδεύει. Ταξίδεψε μαζί του', η καμπάνια με έντυπες, ηλεκτρονικές, βίντεο, ραδιοφωνικές και outdoor εφαρμογές αναδεικνύει το ελληνικό σινεμά ως ταξίδι για το κοινό, όπου κι αν αυτό βρίσκεται. Ως όχημα για να μεταφέρει το μήνυμά της, η καμπάνια βασίζεται στις ταινίες που διακρίθηκαν με το βραβείο Ίρις Καλύτερης Ταινίας όλες τις προηγούμενες χρονιές και που γνώρισαν και εξακολουθούν να απολαμβάνουν επιτυχημένης πορείας στις αγορές όλου του κόσμου".

Ο ελληνικός κινηματογράφος ταξιδεύει σποτ Φινλανδία

Ο πρόεδρος της ΕΑΚ Λευτέρης Χαρίτος δήλωσε ότι: "Αυτή η καμπάνια ήταν μία ιδέα που νιώσαμε όλοι την ανάγκη να υλοποιήσουμε στο ΔΣ. Πιστεύουμε πως οι ελληνικές ταινίες αφορούν ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό από αυτό που τις βλέπει και θελήσαμε να μιλήσουμε με την ιδέα μας πως οι ταινίες ταξιδεύουν παντού: από τις αίθουσες, στα φεστιβάλ, στις κινηματογραφικές λέσχες, σε πόλεις και χώρες σε όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε πως δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν σε εξωστρέφεια, ταλέντο, ποιότητα και διακρίσεις εγχώριες και διεθνείς".

Ο ελληνικός κινηματογράφος ταξιδεύει σποτ Βραζιλία

Πίσω από την καμπάνια βρίσκεται η διαφημιστική εταιρεία McCann, ενώ τα βίντεο και ραδιοφωνικά σποτ που την περιλαμβάνουν σκηνοθέτησαν οι αναγνωρισμένοι σκηνοθέτες Μπάμπης Μακρίδης και Αργύρης Παπαδημητρόπουλος. Δείτε και τα τρια τηλεοπτικά κλιπ παρακάτω.

Φινλανδία

Κίνα

Βραζιλία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Υπάρχω": Πρώτο τρέιλερ για τη βιογραφία του Στέλιου Καζαντζίδη

Δείτε τα πλάνα από την αναμενόμενη ταινία για τη ζωή του διάσημου λαϊκού τραγουδιστή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
06/07/2024

Με οδηγό το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης μαθαίνουμε τη Θήρα αλλιώς

Ανακαλύψτε τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο κυκλαδίτικο νησί με αφορμή την έβδομη διοργάνωση του κινηματογραφικού θεσμού.

Το "Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης" του Τιμ Μπάρτον ανοίγει το 81ο Φεστιβάλ Βενετίας

Το αναμενόμενο σίκουελ πρόκειται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Μόστρα.

Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο έρχεται στην Αθήνα

Η διοργάνωση σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment παρουσιάζουν μια από τις πιο ποιοτικές ελληνικές ταινίες της χρονιάς.

Σκάρλετ Γιόχανσον & Τσάνινγκ Τέιτουμ μιλούν για τη "σχέση" τους στο "Fly Me to the Moon"

Το πρωτοκλασάτο δίδυμο που πρωταγωνιστεί στην αναμενόμενη "διαστημική" κομεντί μοιράζεται την εμπειρία των γυρισμάτων στο αποκλειστικό κλιπ που εξασφάλισε το "α".

"We Rebuild, We Reclaim": Μαύρος κινηματογράφος στην καρδιά της πόλης

Μια βραδιά σινεμά που αναδεικνύει παραγνωρισμένες φωνές της μεγάλης οθόνης έρχεται από τις ομάδες των Afrosocially και We Are Community σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (4-10/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.