Updated | Η Αθήνα γιορτάζει την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με πέντε προβολές

Δήμος Αθηναίων και Ταινιοθήκη ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια σειρά εκδηλώσεων που τιμούν την πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Τα Τραγούδια της Φωτιάς «Τα Τραγούδια της Φωτιάς»

Update: Η προβολή της ταινίας "Μαρτυρίες" μεταφέρθηκε στις 23/7.

Καθώς φέτος συμπληρώνονται ογδόντα χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη ναζιστική κατοχή και πενήντα από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη παρουσιάζει ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα που τιμά την πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Με τίτλο "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της", οι διοργανωτές φιλοδοξούν να κατασκευάσουν "μια νοητή γέφυρα που συνδέει την ιστορία με το παρόν στήνεται μέσω της μεγάλης οθόνης", όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου. Το πρόγραμμα αποτελείται από πέντε ταινίες που προβάλλονται όλες με ελεύθερη είσοδο στο Πάρκο Ελευθερίας, εκ των οποίων το λογοκριμένο από τη χούντα "Κιέριον" (Δήμος Θέου, 1968), το "Φάντασμα της Ελευθερίας" (Λουίς Μπουνιουέλ, 1974) και τα "Τραγούδια της Φωτιάς" (Νίκος Κούνδουρος, 1975).

Το πρόγραμμα του αφιερώματος "1974 & 1944 - Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της":

Πέμπτη 11/7
21.00 Κιέριον (Δήμος Θεόυ, 1968)

Τρίτη 16/7
21.15 Το Φάντασμα της Ελευθερίας (Λουίς Μπουνιουέλ, 1974)

Πέμπτη 18/7
21.00 Δοκιμή (Ζιλ Ντασέν, 1974)

Τρίτη 23/7
21.00 Μαρτυρίες (Νίκος Καβουκίδης, 1975)

Πέμπτη 25/7
21.00 Τα Τραγούδια της Φωτιάς (Νίκος Κούνδουρος, 1975)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Heritage in Focus: Χώροι μουσικής και κινηματογράφου σε κίνδυνο

Στην πρώτη εκδήλωση θα συζητηθούν οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί χώροι στις πόλεις, εστιάζοντας στη μουσική σκηνή του Βερολίνου και το κινηματογραφικό τοπίο της Αθήνας

Τέσσερις μέρες γεμάτες μικρού μήκους του Athens Short Film Festival

Σαράντα ταινίες από όλο τον κόσμο παρουσιάζει η φρέσκια διοργάνωση που επιστρέφει στο Κουκάκι.

"Ο Νόμος του Μέρφυ": Άγγελε Φραντζή, πώς γύρισες την πιο φιλόδοξη ελληνική ταινία της χρονιάς;

Ο πολυσχιδής σκηνοθέτης ανοίγει τα χαρτιά του γύρω από την ορμητική παραγωγή, στην οποία η Κάτια Γκουλιώνη υποδύεται μια αποτυχημένη ηθοποιό που ζει διαδοχικές διαφορετικές πραγματικότητες, ελπίζοντας να βρει τον εαυτό της.

Ο Νόμος του Μέρφυ

Ένα γράμμα αγάπης στο ίδιο το σινεμά και τη ζωή, ένα μεθυστικό κολάζ αναφορών και ανθρωπιάς, το οποίο παρόλο που παρασύρεται από την ορμή και την πληθωρικότητά του.

Μικρά Πράγματα Σαν κι Αυτά

Αληθινά περιστατικά εμπνέουν ένα χαμηλότονο δράμα χαρακτήρων με κοινωνική ευαισθησία, διηγηματική λιτότητα και καίριες ερμηνείες (βραβείο στο Φεστιβάλ Βερολίνου για την Έμιλι Γουότσον).

Μικρό Θλιμμένο Κορίτσι

Εσωστρεφής όσο και δημιουργικά πρωτότυπος συνδυασμός ψυχολογικού δράματος και ντοκιμαντέρ. Υπερβολικά φιλόδοξη ως σινε-κατασκευή, αποτυπώνει το πνεύμα μιας ανήσυχης εποχής.