Οι Μηχανόβιοι

3

Γράσο, αίμα, έρωτας και βία δίνουν τον τόνο σε μια μοντέρνα εκδοχή του «Ατίθασου», η οποία βλέπει την Αμερική ως έναν τόπο αέναης ματαίωσης. Σκηνοθετημένη με πυγμή αλλά και αφηγηματική ατολμία.

Οι Μηχανόβιοι 2

Με φόντο τις ΗΠΑ της δεκαετίας του ’60, ο Τζεφ Νίκολς ("Ένα Καλοκαίρι") μας συστήνει μια λέσχη μοτοσικλετιστών, η οποία σταδιακά κυριαρχεί στο οργανωμένο έγκλημα, καθώς οι ζωές δύο μελών της και μιας γυναίκας του κύκλου τους πρόκειται να διασταυρωθούν ανεπανόρθωτα.

Ο σκηνοθέτης κλείνει το μάτι στον εμβληματικό "Ατίθασο" και μεταφέρεται, έτσι, σε μια μεταιχμιακή εποχή όπου ο αφελής πασιφισμός των χίπηδων δίνει τη θέση του στο νόμο της βίας και τον αμοραλισμό των συμμοριών. Βέβαια, ο Νίκολς αφουγκράζεται τους "ελαττωματικούς" ήρωές του, φροντίζοντας να αποσαφηνίσει πώς η ανάγκη του ανήκειν και η εφήμερη ελευθερία της παρανομίας τροφοδοτούν διαχρονικά το φαντασιακό των λαϊκών ανδρών, ιδίως σε τόπους αντιφάσεων όπως η μεταπολεμική Αμερική, εν προκειμένω, με ριζωμένες εντός τους κοινωνικές συγκρούσεις. Οι "Μηχανόβιοι" επιδεικνύουν αφηγηματική πυγμή όσο ψηλαφούν τις παραπάνω θεματικές, αλλά αδικούνται από την ατολμία μιας κατακλείδας που ανακυκλώνει τη ματαιότητα των αέναων κύκλων αίματος στα στενά του περιθωρίου.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Μηχανόβιοι

The Bikeriders
3
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 116 '
  • Τζεφ Νίκολς

Στις ΗΠΑ της δεκαετίας του ’60, μια λέσχη μοτοσικλετιστών αποκτά όλο και μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς οι ζωές δύο κορυφαίων μελών και μιας γυναίκας του κύκλου τους πρόκειται να διασταυρωθούν ανεπανόρθωτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αναγνώριση των κασκαντέρ στα Όσκαρ ήταν δίκαιη και έγινε πράξη

Μια αργοπορημένη πλην αξιέπαινη κίνηση από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου που τιμά έναν από τους πιο σκληρά εργαζόμενους κλάδους της βιομηχανίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
11/04/2025

Ανακαλύψτε τα μοναδικά "Φαντάσματα" του ελληνικού κινηματογράφου

Ένα must αφιέρωμα με κλασικά και λιγότερο γνωστά διαμάντια του εγχώριο σινεμά έρχεται στο Άστορ από την ΕΣΠΕΚ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πρώτο τρέιλερ για τις "Άγριες Μέρες Μας" του Βασίλη Κεκάτου

Πλάνα από την επερχόμενη κυκλοφορία του μεγάλου μήκους ντεμπούτου του καταξιωμένου σκηνοθέτη.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα τα σινεμά (10-16/4)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Σπάικ Λι ανακοίνωσε (μόνος του) πως συμμετέχει στο 78ο Φεστιβάλ των Καννών

Χωρίς να έχει επισημοποιηθεί από τη διοργάνωση, ο εμβληματικός σκηνοθέτης έβγαλε την είδηση μέσω social media.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι μισεί τους ηθοποιούς της Μεθόδου

Μια αμφιλεγόμενη δήλωση από το σκηνοθέτη της "Φάλαινας" και του "Μαύρου Κύκνου" ο οποίος φημίζεται για τις ερμηνείες που "βγάζει" από τους πρωταγωνιστές του.

Η Κρήτη υποδέχεται το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου και φιλοσοφίας

Το CINEphil_101 συστήνεται στο σινεφίλ κοινό του Ηρακλείου συνδυάζοντας την κριτική ανάλυση με την κινηματογραφική ψυχαγωγία.