Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 20/6

Χάρντι, Μπάτλερ, Χαραλμπίδης και μια feelgood βρικόλακας προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι Μηχανόβιοι «Οι Μηχανόβιοι»

Χάρντι, Μπάτλερ, Τσαστέιν, Χαραλμπίδης και μια feelgood βρικόλακας προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι Μηχανόβιοι

Τομ Χάρντι και Όστιν Μπάτλερ φτιάχνουν συμμορία. Ο πάντα ενδιαφέρων Τζεφ Νίκολς ("Ένα Καλοκαίρι") στους "Μηχανόβιους" στήνει ένα βίαιο δράμα με φόντο τα αμερικανικά 60s, όπου οι Μπάτλερ, Χάρντι και Τζόντι Κόμερ βρίσκονται μπλεγμένοι στην ίδια συμμορία ροκ εντ ρολ κακοποιών αλλά και σε κοινά αδιέξοδα ζωής. Όλα ξεκινούν από μια τυχαία συνάντηση σε ένα μπαρ, όπου ο χαρακτήρας της Κόμερ έλκεται από εκείνον του Μπάτλερ, ο οποίος υποδύεται το νεότερο μέλος των "Βάνδαλων", μιας σκληροτράχηλης λέσχης μοτοσικλετιστών με αρχηγό τον Τζόνι (Χάρντι). Σύντομα, η ομάδα τους μετατρέπεται σε ένα καταφύγιο περιθωριακών τύπων από όλη τη χώρα όπου ευδοκιμεί η βία, γεγονός που θα ωθήσει τους τρεις ήρωες στα άκρα.

Ανθρωπίστρια Βρικόλακας Αναζητά Αυτοκτονικό Άτομο

Το arthouse σουξέ της χρονιάς. Λίγες πρόσφατες ταινίες δικαίωσαν το σούσουρο που είχαν τον τελευταίο χρόνο όσο το μακροσκελώς τιτλοφορημένο φιλμ της Αριάν Λουί-Σεζ. Στο feelgood ντεμπούτο της Καναδέζας δημιουργού πρωταγωνιστεί μια έφηβη - βαμπίρ η οποία δεν έχει την καρδιά να δολοφονήσει ώστε να τραφεί. Βρίσκει τότε την ιδέα να βρει κάποιον πρόθυμο να πεθάνει, έτσι ώστε να βρεθεί μια κοινή λύση σε δύο προβλήματα. Η Λουί-Σεζ διασκεδάζει τις μακάβριες πτυχές της αφήγησης για να προσφέρει μαύρο χιούμορ, rom com τσαχπινιά και ένα άψογο σάουντρακ να συνοδεύει τις περιπέτειες της λιγομίλητης βαμπιροπούλας.

Νυχτερινός Εκφωνητής

Η μελαγχολική επιστροφή του Ρένου Χαραλαμπίδη. Δώδεκα χρόνια μετά τα "4 Μαύρα Κουστούμια", ο Ρένος Χαραλαμπίδης ("Φτηνά Τσιγάρα") επιστρέφει πίσω από την κάμερα για τη σκηνοθεσία της πέμπτης μεγάλου μήκους του με τίτλο "Νυχτερινός Εκφωνητής". Η ταινία συστήνεται ως ένας ρομαντικός φόρος τιμής στο ραδιόφωνο και στις ομορφιές της Αθήνας, η οποία παράλληλα αποτελεί ένα γλυκόπικρο στοχασμό πάνω στους ματαιωμένους έρωτες και στις χαμένες ευκαιρίες της ζωής. Κεντρικός ήρωας είναι ένας βετεράνος νυχτερινός ραδιοφωνικός εκφωνητής ο οποίος τη βραδιά που γίνεται 50 συνειδητοποιεί με αμηχανία ότι πια δεν συγκαταλέγεται στους νέους και έτσι, ξετυλίγει στον αέρα τη ζωή του.

Μνήμη

Ο βραβευμένος στη Βενετία Πίτερ Σάρσγκαρντ και η οσκαρική Τζέσικα Τσαστέιν συμπρωταγωνιστούν στη νέα δημιουργία του ιδιοσυγκρασιακού Μισέλ Φράνκο ("Μετά τη Λουτσία"), όπου ως δύο αταίριαστοι χαρακτήρες βιώνουν μια υπαρξιακή κρίση και έρχονται αντιμέτωποι με καλά κρυμμένα μυστικά.

Η Κυρία του Προέδρου

Ανάλαφρη βιογραφία της συζύγου του Ζακ Σιράκ με την Κατρίν Ντενέβ. Η θρυλική Γαλλίδα ηθοποιός υποδύεται την Μπερναντέτ Σιράκ η οποία, όταν ο σύντροφός της κέρδισε την προεδρία της Γαλλίας, περίμενε να πάρει απλώς τη θέση που της άξιζε: αυτή της γυναίκας που κινείται στη σκιά του συζύγου της για να μπορέσει εκείνος να εκτελέσει τα καθήκοντά του με επιτυχία και συνέπεια. Όταν, όμως, η Μπερναντέτ συνειδητοποιεί ότι όλοι τη βλέπουν ως παλαιομοδίτικη και ξεπερασμένη, αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της μεθοδεύοντας διάφορες αλλαγές που θα της εξασφάλιζαν τη δική της θέση και φωνή στα πράγματα.

Ο Εξορκισμός

Ράσελ Κρόου εναντίον σατανά. Ο οσκαρικός ηθοποιός υποδύεται έναν ξεπεσμένο ηθοποιό που παλεύει με προσωπικούς δαίμονες. Η εσωτερική πάλη του επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια γυρισμάτων μιας ταινίας υπερφυσικού τρόμου σταοποία καταρρέει, γεγονός που κινητοποιεί την κόρη του να αναρωτηθεί εάν επέστρεψαν οι εθισμοί του άντρα ή αν συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο και σκοτεινό. 

Αδάμ

Η Μαριάμ Τουζανί, η ταλαντούχα σκηνοθέτρια από το Μαρόκο η οποία έκλεψε καρδιές με το συναισθηματικό "Μπλε Καφτάνι", συστήθηκε κινηματογραφικά στο κοινό με το δράμα "Αδάμ". Με φόντο την Καζαμπλάνκα, η νεαρή έγκυος Σάμια και η χήρα Άμπλα, η οποία διατηρεί ένα φούρνο και αναθρέφει μόνη την κόρη της, θα δουν τις ζωές τους να μπλέκονται ανεπανόρθωτα, όταν η Σάμια ζητήσει δουλειά και στέγη από την Άμπλα. Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και ήταν η επίσημη πρόταση του Μαρόκο στα Όσκαρ (2019).

Peeping Tom

Μια από τις πιο σοκαριστικές ταινίες των ‘60s. Ένα παραγνωρισμένο διαμάντι του βρετανικού σινεμά, το χιτσκοκικών επιρροών θρίλερ του σπουδαίου Μάικλ Πάουελ προσφέρεται για πολλαπλές αναλύσεις χάρη στο εύστοχο ψυχογράφημα της σεξουαλικής σύγχυσης που βιώνει ο ήρωας της ταινίας. Πρόκειται για έναν άντρα ο οποίος κινηματογραφεί τις δολοφονίες που διαπράττει με θύματα γυναίκες, ώστε να αποτυπώσει τις εκφράσεις του τρόμου τους. Ένα αυθεντικά ανατριχιαστικό φιλμ που σήμερα θεωρείται η πρώτη slasher ταινία, καταδύεται με αξιοσημείωτη ευστοχία στα μυστήρια του ανθρώπινου ασυνείδητου.

Το Σεξ και η Λουσία

Ερωτικά φορτισμένος Χούλιο Μεδέμ του 2001. Ο Λορέντζο, νεαρός συγγραφέας, συζεί με τη Λουσία, μια όμορφη σερβιτόρα, αγνοώντας ότι έχει κόρη, καρπό μιας ερωτικής νύχτας με την Έλενα σ' ένα μαγευτικό νησί. Όταν, ύστερα από ένα τραγικό συμβάν, ο Λορέντζο θα εξαφανιστεί από τη ζωή της Λουσία, η συγκυρία των καταστάσεων θα οδηγήσει την τελευταία στο νησί και στην Έλενα.

Στις Σκιές των Ξεχασμένων Προγόνων

Ποιητικός Σεργκέι Παρατζάνοφ από το 1965. Κάπου στα Καρπάθια, στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Ιβάν ερωτεύεται τη Μαρίτσκα, κόρη του δολοφόνου του πατέρα του. Όμως η "βέβηλη" αγάπη τους δεν μπορεί παρά να έχει ένα και μοναδικό τίμημα, τον θάνατο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.