Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2

3,5

Διασκεδαστικό και ταυτόχρονα σκεπτόμενο σίκουελ της κορυφαίας animation δημιουργίας της Pixar. Αστείο και ψυχαναλυτικό, ευρηματικό και ευαίσθητο, επαναλαμβάνει κεφάτα μια δοκιμασμένη συνταγή.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2 «Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2»

Μπορεί να πέρασε σχεδόν μία δεκαετία από την πρώτη μας σινε-γνωριμία με την 11χρονη Ράιλι, εκείνη όμως μεγάλωσε κινηματογραφικά κατά δύο μόλις χρόνια. Άριστη μαθήτρια και ταλαντούχα παίκτρια του χόκεϊ επί πάγου, ετοιμάζεται τώρα για το καλοκαιρινό αθλητικό καμπ της, στο οποίο συμμετέχουν μόνο οι ξεχωριστές, ανερχόμενες νέες αθλήτριες. Η ίδια είναι χαρούμενη κι ανυπόμονη, αλλά τα γνωστά κυρίαρχα συναισθήματά της, η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, ελέγχουν απόλυτα την ψυχολογική της κατάσταση. Μέχρι που, το βράδυ πριν την αναχώρησή της για την κατασκήνωση, ηχεί ο συναγερμός της εφηβείας, ένα συνεργείο κατεδάφισης της αίθουσας ελέγχου καταφθάνει, κι ένα καινούργιο συναίσθημα εμφανίζεται: η ανησυχία, η οποία, όμως, φέρνει μαζί της και παρέα.


Το σίκουελ της πιο παράτολμης κι άλλο τόσο ευρηματικής και πολυεπίπεδης ταινίας κινουμένων σχεδίων της Pixar, βραβευμένης με Όσκαρ animation, καταφέρνει να είναι εξίσου διασκεδαστικό και σκεπτόμενο, ακολουθώντας κεφάτα μια απόλυτα επιτυχημένη συνταγή. Ο συνσεναριογράφος και σκηνοθέτης της Πιτ Ντόκτερ ("Μπαμπούλας Α.Ε.", "Ψηλά στον Ουρανό") έχει περάσει πλέον στη θέση του παραγωγού, αλλά η ιδέα της "ανθρωποποίησης" των συναισθημάτων έχει ακόμα πολύ ζουμί, συνεχίζοντας να τροφοδοτεί μια δραματική κωμωδία χαρακτήρων με ψυχολογικό σασπένς. Αστεία και συναισθηματική, ψυχαναλυτική και ευαίσθητη, εμπλουτίζεται με την παρουσία της Ανησυχίας (με τη φωνή της Μάγια Χοκ), της Ζήλιας, της Ντροπής και της γαλλοτραφούς Ανίας (Αντέλ Εξαρχόπουλος), ενώ διευρύνει το σεναριακό ενδιαφέρον της με την "εξωτερική", αληθινή –και πιο προβλέψιμη– καθημερινότητα της Ράιλι, η οποία εξουσιάζεται από αντιφατικές, όχι πάντα ψυχολογικά ορθές παρορμήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούν την αποδοχή, την καταξίωση και την ανθρώπινη επικοινωνία.

ΗΠΑ. 2024. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2

Inside Out 2
3,5
  • Animation
  • 2024
  • Διάρκεια: 100 '
  • Κέλσι Μαν

Η Ράιλι μπαίνει στην εφηβεία και τα κυρίαρχα μέχρι τώρα συναισθήματά της, η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, αιφνιδιάζονται όταν εμφανίζεται η Ανησυχία. Η οποία, μάλιστα, καταφθάνει με παρέα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.