"Ο Νόμος του Μέρφυ": Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Άγγελου Φραντζή

Ο σκηνοθέτης της «Ευτυχίας» επιστρέφει με μια κωμωδία όπου πρωταγωνιστεί η Κατερίνα Γκουλιώνη.

Ο Νόμος του Μέρφυ γυρίσματα 1

Πέντε χρόνια μετά την πολυβραβευμένη και εμπορικά επιτυχημένη "Ευτυχία", ο σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής ετοιμάζει τη νέα του με τίτλο "Ο Νόμος του Μέρφυ".

Όπως και στην "Ευτυχία", πίσω από την παραγωγή βρίσκεται η Tanweer και χρεή πρωταγωνίστριας εκτελεί η διακεκριμένη ηθοποιός Kάτια Γκουλιώνη. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, ο "Νόμος του Μέρφυ" είναι μια "κωμωδία υψηλών προδιαγραφών που σπάει τον κώδικα μέσα από το ανατρεπτικό της σενάριο και το έξυπνο χιούμορ".

Ο Νόμος του Μέρφυ γυρίσματα 2

Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη της ταινίας:
"Μετά από ένα ατύχημα, η Μαρία Αλίκη, μια αποτυχημένη ηθοποιός σε αναζήτηση μεγάλων ρόλων, εισέρχεται σε μία πραγματικότητα όπου καλείται να παίξει όλους τους πιθανούς ρόλους που θα μπορούσε να της έχει χαρίσει η ζωή, αν είχε κάνει διαφορετικές επιλογές. Πού βρίσκεται; Ονειρεύεται, πέθανε ή λιποθύμησε; Προσπαθώντας να καταλάβει τι της συμβαίνει, αλλά και να βρει την έξοδο προς την αληθινή ζωή της, η Μαρία Αλίκη βλέπει τον εαυτό της να προσπαθεί να χωρέσει σε ρόλους που μοιάζει να έχουν σχεδιάσει άλλοι για εκείνη. Πώς μπορεί να γυρίσει πίσω;  Κυρίως όμως: θέλει να γυρίσει πίσω; Υπάρχει κάτι που αγαπάει στη ζωή της; Σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας, με πολλά ευτράπελα, η Μαρία Αλίκη θα αναμετρηθεί με τον εαυτό της και θα κληθεί να απαντήσει επί της ουσίας 'To be or not to be?'. Σε τελική ανάλυση, ποια είναι πραγματικά η Μαρία Αλίκη και πώς μπορεί να βρει την έξοδο για να επιστρέψει στη ζωή;".

Εκτός από την Γκουλιώνη, στη διανομή των ρόλων βρίσκουμε επίσης τους: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκης, Νίκο Κουρή, Τόνια Σωτηροπούλου, Θάνο Τοκάκη, Χρήστο Στέργιογλου, Βικτώρια Μπιτούνη, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Λυδία Φωτοπούλου, Effi Rabsilber, Λευτέρη Πολυχρόνη, Ευάγγελο Βογιατζής. Το σενάριο συνυπογράφουν οι Φραντζής, Κατερίνα Μπέη και Κωστή Σαμαράς, ενώ την πρωτότυπη μουσική συνθέτει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ο Νόμος του Μέρφυ γυρίσματα 3

Σχετικά με το "Νόμο του Μέρφυ", ο Φραντζής σημειώνει:
"Η Μαρία Αλίκη, η ηρωίδα της ταινίας, είναι ένα πρόσωπο οικείο, αστείο και αγαπημένο. Γεμάτη φόβους, ματαιώσεις και τραύματα που την κάνουν να επαναλαμβάνει μοτίβα και συμπεριφορές, η Μαρία Αλίκη προσπαθεί να τα καταφέρει. Δίνει την μια και μοναδική μάχη που όλες και όλοι μας δίνουμε απέναντι στην, συχνά ακατανόητη, πραγματικότητα και φυσικά απέναντι στον εαυτό μας, αυτό το μυστήριο που μοιάζει να περιέχει όλα τα υπόλοιπα. Ο 'Νόμος του Μέρφυ' είναι μια ταινία που μιλάει για κάθε στιγμή όπου επαναδιαπραγματευόμαστε την ζωή μας, και αναρωτιόμαστε αν μπορούμε να επιλέξουμε ένα νέο τρόπο ύπαρξης. Είναι η ιστορία κάθε ανθρώπου που, έστω και για λίγο, πίστεψε βαθιά ότι μπορεί να μεταμορφωθεί και να αλλάξει. Και επειδή έχουμε μάθει, υπηρετώντας πάντα τις πατριαρχικές δομές της αφήγησης, να ταυτίζουμε τον άνδρα με τον άνθρωπο, εδώ η γυναικεία ταυτότητα είναι που παίρνει τον ρόλο του ανθρώπου – ταξιδιώτη της ανθρώπινης εμπειρίας. Σε μας, ο Δον Κιχώτης και ο Οδυσσέας είναι η γυναίκα που επιχειρεί να φτάσει μέχρι την φωτεινή άκρη του τούνελ. Το ταξίδι της μέσα στις διαφορετικές ταυτότητες και σύμπαντα είναι πολύχρωμο και εντυπωσιακό. Σαν ένα χρωματιστό καλειδοσκόπιο που καθώς το περιστρέφεις αλλάζει σχήματα και χρώματα. Και όλα αυτά μέσα από την φόρμα μιας screwball κωμωδίας που τολμά να αντιμετωπίζει με ελαφρότητα τα πιο βαριά θέματα. Ο 'Nόμος του Μέρφυ' είναι λοιπόν ένα υπαρξιακό μπουλβάρ όπου το γέλιο γίνεται ο μηχανισμός που μας ενώνει και μας απελευθερώνει. Το χιούμορ είναι ο τρόπος μας να αντιμετωπίζουμε τους εφιάλτες".

Ο "Νόμος του Μέρφυ" κυκλοφορεί 14 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους.

Ο Νόμος του Μέρφυ γυρίσματα 4

Συντελεστές:

Πρωταγωνιστούν: Kάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης Νίκος Κουρής, Τόνια Σωτηροπούλου, Θάνος Τοκάκης, Χρήστος Στέργιογλου, Βικτώρια Μπιτούνη, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Λυδία Φωτοπούλου, Effi Rabsilber, Λευτέρης Πολυχρόνης, Ευάγγελος Βογιατζής
Με τους: Πολυξένη Παπακωνσταντίνου, Παύλος Ιορδανόπουλος, Πολύδωρος Βογιατζής, Δάφνη Αλεξάντερ, Άλκηστις Πουλοπούλου, Μάριος Ιωάννου, Τιτίκα Βλαχοπούλου, Βασίλης Μπούτσικος, Ρίτα Λυτού, Θεοδώρα Τσαφωνιά, Μιχαέλα Χαριλάου
Παραγωγή: Tanweer Productions
Σε συμπαραγωγή με τους: ΑΜP Filmworks, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, EΡTA.E., Υφυπουργείο Πολιτισμού Κύπρου (ΣΕΚιν), FINOSFILMS, COSMOTETV.
Mεγάλος Χορηγός: Uber
Χορηγός: ΔΕΗ
Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής
Σενάριο: Κατερίνα Μπέη, Κωστής Σαμαράς, Άγγελος Φραντζής
Παραγωγός: Διονύσης Σαμιώτης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Καρβέλας
Production Designer: Mιχάλης Σαμιώτης
Art Director: Μυρτώ Δασκαρόλη
Set Decorator: Μαρία Σαρρή
Ενδυματολόγος: Nατάσα Σαρρή
Ηχολήπτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος
Μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρίτος
Hair Styling: Ρένος Πολίτης, Γιώργος Ταμπακάκης
Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης
Πρωτότυπη Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Χορογράφος: Άντυ Τζούμα
Casting: Σοφία Δημοπούλου
VFX: Stardust Effects
Μιξάζ: Κώστας Βαρυμποπιώτης
Sound Design: ΆρηςΛουζιώτης
Συμπαραγωγός: Mάριος Πιπερίδης, Janine Teerling
Line Producer: Πάνος Πετρόπουλος
Executive Producer: Νάνσυ Κοκολάκη
Mε την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ)
Διανομή: Tanweer Alliances

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.