"Bugonia": Αυτή είναι η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Ασταμάτητος ο Έλληνας σκηνοθέτης ο οποίος μόλις παρουσίασε στις Κάννες τις «Ιστορίες Καλοσύνης».

Συνέντευξη τύπου Γιώργου Λάνθιμου 3

Εάν για κάτι δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Γιώργο Λάνθιμο, είναι πως επαναπαύεται τις δάφνες του. Τους τελευταίους μήνες μόνο ο Έλληνας σκηνοθέτης έχει παρουσίασει δύο ταινίες ("Poor Things" & "Ιστορίες Καλοσύνης") και τώρα ανακοίνωσε τον τίτλο της επόμενης και ένατης μεγάλου μήκους του συνολικά.

Ο λόγος για το "Bugonia" το οποίο, όπως είχε γίνει γνωστό πριν από μερικούς μήνες, αποτελεί ριμέικ του cult και πικρά χιουμοριστικού νοτιοκορεάτικου φιλμ "Save the Green Planet" ("Jigureul Jikyeora!"). Γυρισμένη το 2003, η πρώτη ταινία του Τζανγκ Τζουν-γουάν, ο οποίος έκτοτε υπέγραψε μόνο το γκανγκστερικό θρίλερ "Hwayi: A Monster Boy" (2013), θέλει τον νεαρό Μπιέονγκ-γκου να πιστεύει πως ο πλανήτης μας απειλείται από άμεση εισβολή εξωγήινων. Για να τον σώσει, απάγει και ανακρίνει έναν επιχειρηματία, πεπεισμένος πως είναι πράκτοράς τους.

Στο "Bugonia" πρωταγωνιστούν οι Έμα Στόουν και Τζέσι Πλέμονς, σε μια ακόμα σύμπραξη  των ηθοποιών με τον Λάνθιμο, η πέμπτη για την οσκαρική ηθοποιό και η δεύτερη για τον Αμερικανό. Τη σεναριακή διασκευή υπογράφει ο βραβευμένος με έξι Έμι Γουίλ Τρέισι, ο οποίος έχει σκαρφιστεί τρία επεισόδια του αριστουργηματικού "Succession", έχει συμμετάσχει σε δεκάδες της εξαιρετικής εκπομπής πολιτικής σάτιρας "Last Week Tonight with John Oliver", ενώ πρόσφατα στο σινεμά έγραψε το "Μενού".

Τα γυρίσματα του "Bugonia" αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Θυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες στο φεστιβάλ των Καννών έγινε η πρεμιέρα της πιο πρόσφατης ταινίας του Λάνθιμου, οι "Ιστορίες Καλοσύνης", για την οποία μπορείτε να διαβάσετε τη γνώμη του "α" εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.