Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Any Day Now ©Aamu Film Company Foto: Sami Kuokkanen

Το πρώτο Arkadiko Film Festival ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου, τρέχοντας παράλληλα σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, ως ένα online φεστιβάλ που ξεκίνησε φέτος με δημιουργούς τρεις καταξιωμένες ευρωπαϊκές πλατφόρμες - Filmin, MyMovies και Cinobo - που συνδέονται από το κοινό όραμα της παρουσίασης επιμελημένων προγραμμάτων ταινιών, έξω από τη λογική των αλγορίθμων.  Αυτή η καινοτόμος πρωτοβουλία, υποστηρίχθηκε από το Πρόγραμμα Δημιουργικής Ευρώπης Media και αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στον τομέα των online κινηματογραφικών φεστιβάλ, καθώς είναι η πρώτη τέτοια πρωτοβουλία που οργανώνεται από ευρωπαϊκές streaming πλατφόρμες. 

Στο διάστημα 1-30 Απριλίου, 6 σύγχρονες και 6 κλασικές ευρωπαϊκές ταινίες προβλήθηκαν μέσω μιας σειράς αντίστοιχων θεματικών που ένωναν το παρελθόν με το παρόν και συγκέντρωσαν συνολικά 45.000 προβολές στις πέντε χώρες. Οι σύγχρονες ταινίες διαγωνίστηκαν παράλληλα για το βραβείο κοινού.

Το "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν, επίσημη επιλογή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου του 2021, είναι ο κερδισμένος του Βραβείου Κοινού του φεστιβάλ. Στην ταινία, ο 13χρονος Ραμίν από το Ιράν ζεί με την οικογένειά του σε κέντρο προσφύγων στη Φινλανδία. Την στιγμή που αρχίζει να κάνει φίλους και να διασκεδάζει μαζί τους στις σχολικές διακοπές, η οικογένειά του μαθαίνει πως η αίτηση ασύλου που έκανε, έχει απορριφθεί. Κάνοντας μια τελευταία έφεση, προσπαθούν να παραμείνουν αισιόδοξοι, τη στιγμή που για τον Ραμίν κάθε φιλία και κάθε στιγμή γίνεται όλο και πιο πολύτιμη.

Το "Any Day Now" θα παραμείνει στο Cinobo και μετά το τέλος του φεστιβάλ και είναι διαθέσιμο τώρα αποκλειστικά στους συνδρομητές του.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.