Ο "Κυνόδοντας" στον Κύκλο Προβολών "Τέχνη και Ψυχιατρική" στον κινηματογράφο Τριανόν

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τις ψυχοθεραπεύτριες Αργυρώ Κυριαζή και Νάντια Μπεργιαννάκη και το κοινό για την ταινία.

Ο 'Κυνόδοντας' στα Όσκαρ!

Ο κλάδος "Τέχνη και Ψυχιατρική" της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (ΕΨΕ) συνεχίζει για 16η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα προβολών στον κινηματογράφο Τριανόν με γενικό τίτλο "Ακρότητες". Στο πλαίσιο αυτό, θα προβληθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, 5 μ.μ., η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Κυνόδοντας".

Ο "Κυνόδοντας" (2009) απετέλεσε το όχημα για τη διεθνή αναγνώριση του Γιώργου Λάνθιμου (υποψηφιότητα για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας 2011 και πολλά άλλα βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ) προτείνοντας τη δική του προσωπική κινηματογραφική γραφή, προκειμένου να εκφράσει το δυστοπικό του σύμπαν. Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Στέργιογλου, Michele Valley, Αγγελική Παπούλια, Μαίρη Τσώνη.

Ο πατέρας η μητέρα και τα τρία τους παιδιά, ζουν σε έναν απομονωμένο μικρόκοσμο, μία πολυτελή κατοικία έξω από την πόλη. Γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι, ζουν χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα, διαπαιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται και αθλούνται, σύμφωνα με τους κανόνες και τις τελετουργίες που έχουν επιβληθεί από τους γονείς. 

Η ταινία μέσα από ένα παιχνίδι συμβολισμών, κάνει ένα ακραίο σχόλιο πάνω στη δυναμική της οικογένειας και στις εξουσιαστικές κοινωνικές δομές μιας περίκλειστης κοινωνίας, που δεν επιτρέπει στα μέλη της την ενηλικίωση και την αυτονόμηση. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό για την ταινία. Συζητούν οι ψυχοθεραπεύτριες: Αργυρώ Κυριαζή και Νάντια Μπεργιαννάκη.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.