Ανοιχτό κάλεσμα για υποβολή ταινιών στο 17ο Φεστιβάλ Animasyros

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια και τις εκπαιδευτικές εκδηλώσεις του Animasyros άρχισαν.

Animasyros 2024 ©Alexandros Petrakis

To Animasyros, το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στην Ελλάδα κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, επιστρέφει, από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024, στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων και καλεί δημιουργούς απ’ όλο τον κόσμο να καταθέσουν τις ταινίες τους έως την 1η Ιουνίου 2024.

Το πρόγραμμα του Animasyros 2024 περιλαμβάνει 8 διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, την Αγορά - που αποτελεί πλέον κέντρο αναφοράς για τη βιομηχανία του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο, εκπαιδευτικά εργαστήρια, ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων, νέες διεθνείς και εγχώριες συνεργασίες.

Animasyros 2024
©Alexandros Petrakis

Η κύρια θεματική της φετινής διοργάνωσης "Αφρική: Μια Ήπειρος Κινουμένων Σχεδίων" είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη αφρικανική δημιουργία και παραγωγή κινουμένων σχεδίων και διατρέχει όλους τους πυλώνες του φεστιβάλ στοχεύοντας να αναδείξει το πλούσιο μωσαϊκό της αφήγησης και της καλλιτεχνικής καινοτομίας που προέρχεται απ’ αυτήν την περιοχή του πλανήτη.

Επιπλέον, το Animasyros 2024, αναγνωρίζοντας τη συνεχώς εξελισσόμενη και ιδιαίτερα δραστήρια σκηνή animation της κεντρικής Ευρώπης, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη Σλοβακία με τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων που έχει να επιδείξει η εγχώρια παραγωγή.

Animasyros 2024
©Alexandros Petrakis

Η Αγορά του Animasyros, ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια του φεστιβάλ, γιορτάζει τα δέκα της χρόνια με την έναρξη της νέας στρατηγικής συνεργασίας με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Annecy - το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων στον κόσμο! - στο πλαίσιο του Pitching Forum, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας. Παράλληλα, οι παρουσιάσεις, τα στρογγυλά τραπέζια, τα σεμινάρια, τα masterclasses, οι συναντήσεις δικτύωσης, η ενότητα των speed dating sessions που εγκαινιάστηκε πέρυσι και οι παρουσιάσεις έργων σε εξέλιξη προσφέρουν τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να προωθήσουν το έργο τους, να συναντηθούν με τους leaders της βιομηχανίας, να ανακαλύψουν τη διεθνή κοινότητα και να έρθουν σε επαφή με τις επιτυχίες του μέλλοντος. Η Αγορά, φέτος, εμβαθύνει στο κεντρικό θέμα του Animasyros σκιαγραφώντας τις σύγχρονες τάσεις του αφρικανικού animation, καλύπτοντας παράλληλα ένα ευρύ φάσμα επιμέρους θεματικών, από τη διαφήμιση μέχρι το VR.

Animasyros 2024
©Alexandros Petrakis

Το ελληνικό animation συνεχίζει να έχει κεντρική θέση στη διοργάνωση και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται, για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, το καλοκαίρι πριν από το φεστιβάλ, οι Animation Agora Days, ένα διήμερο δράσεων για Έλληνες δημιουργούς.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Animasyros 2024 περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, εργαστήρια κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, παιδιά, εφήβους, νέους επαγγελματίες, ΑμεΑ και τους αγαπημένους μας "βετεράνους” (άτομα τρίτης ηλικίας), τα οποία φέτος αντλούν έμπνευση από την αφρικανική ήπειρο.

Η οπτική ταυτότητα του 17ου Animasyros φέρει την υπογραφή της Γεωργιάννας Νταλάρα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα διαγωνιστικά τμήματα της φετινής διοργάνωσης υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της σελίδας του Animasyros στην πλατφόρμα FilmFreeway. Η προθεσμία των αιτήσεων συμμετοχής είναι η 1η Ιουνίου 2024.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Heritage in Focus: Χώροι μουσικής και κινηματογράφου σε κίνδυνο

Στην πρώτη εκδήλωση θα συζητηθούν οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί χώροι στις πόλεις, εστιάζοντας στη μουσική σκηνή του Βερολίνου και το κινηματογραφικό τοπίο της Αθήνας

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Τέσσερις μέρες γεμάτες μικρού μήκους του Athens Short Film Festival

Σαράντα ταινίες από όλο τον κόσμο παρουσιάζει η φρέσκια διοργάνωση που επιστρέφει στο Κουκάκι.

"Ο Νόμος του Μέρφυ": Άγγελε Φραντζή, πώς γύρισες την πιο φιλόδοξη ελληνική ταινία της χρονιάς;

Ο πολυσχιδής σκηνοθέτης ανοίγει τα χαρτιά του γύρω από την ορμητική παραγωγή, στην οποία η Κάτια Γκουλιώνη υποδύεται μια αποτυχημένη ηθοποιό που ζει διαδοχικές διαφορετικές πραγματικότητες, ελπίζοντας να βρει τον εαυτό της.

Ο Νόμος του Μέρφυ

Ένα γράμμα αγάπης στο ίδιο το σινεμά και τη ζωή, ένα μεθυστικό κολάζ αναφορών και ανθρωπιάς, το οποίο παρόλο που παρασύρεται από την ορμή και την πληθωρικότητά του.

Μικρά Πράγματα Σαν κι Αυτά

Αληθινά περιστατικά εμπνέουν ένα χαμηλότονο δράμα χαρακτήρων με κοινωνική ευαισθησία, διηγηματική λιτότητα και καίριες ερμηνείες (βραβείο στο Φεστιβάλ Βερολίνου για την Έμιλι Γουότσον).

Μικρό Θλιμμένο Κορίτσι

Εσωστρεφής όσο και δημιουργικά πρωτότυπος συνδυασμός ψυχολογικού δράματος και ντοκιμαντέρ. Υπερβολικά φιλόδοξη ως σινε-κατασκευή, αποτυπώνει το πνεύμα μιας ανήσυχης εποχής.

Η Κουζίνα

Ανισόρροπο δράμα πάνω στο κυνήγι του αμερικανικού ονείρου, διχασμένο ανάμεσα στο κομψό στιλιζάρισμα, το αιχμηρό ψυχογράφημα και το οξύ κοινωνικό σχόλιο.