"Κουραφέλκυθρα: The Movie" - Η πρωταπριλιάτικη φάρσα που έγινε ταινία

Τα δημοφιλή κόμικς του Αντώνη Βαβαγιάννη μεταφέρονται στο σινεμά στην πρώτη παραγωγή του Cinobo.

Κουραφέλκυθρα The Movie

Όσοι παρακολουθούν τα social media του Cinobo, σίγουρα θα γνώριζαν το σταθερό αστείο του streamer κάθε Πρωταπριλιά, όπου ανακοινωνόταν η συνεργασία της πλατφόρμας με τη δημοφιλή σειρά κόμικς "Κουραφέλκυθρα" με στόχο την ανάπτυξη μιας ταινίας. Τελικά, η φάρσα έγινε πραγματικότητα και τα στριπάκια του Αντώνη Βαβαγιάννη έγιναν μικρού μήκους!

Η πρώτη παραγωγή του Cinobo, διάρκειας πέντε λεπτών, αποτελεί κάτι μεταξύ ταινίας και αναπαράστασης σκετς με πρωταγωνιστές μερικούς από τους πιο χαρακτηριστικούς ήρωες και στιγμιότυπα των "Κουραφέλκυθρων", όπως ο κύριος Κλιάφας, το "τρελό μωρό", η περιφορά του Επιταφίου, καθώς επίσης η (υπαρκτή και νόστιμη) μπύρα "Η ψυχή του πάρτι". Υπό αυτήν την έννοια, το φιλμ μοιάζει με μια διασκεδαστική και αναμφισβήτητα αστεία -χάρη στο δοκιμασμένο υλικό- απόπειρα προς κάτι πιο ολοκληρωμένο, αφού δεν περιλαμβάνει μια συγκροτημένη αφήγηση με τη στενή έννοια του όρου. Εδώ που τα λέμε δε θα μπορούσε και διαφορετικά, αφού το πεδίο του ενήλικου animation είναι εν πολλοίς ανεξερεύνητο στην Ελλάδα. Αξίζει να αναφερθεί ενδεικτικά πως το μόνο κοντινό σε χιούμορ και αισθητική αντιπαράδειγμα είναι το προ δεκατεσσάρων ετών(!) τηλεοπτικό "Ουκ αν Λάβοις παρά του μη Έχοντος" και αμέσως μπαίνουν σε προοπτική οι συνθήκες. Ωστόσο, το "Κουραφέλκυθρα: The Movie" συνιστά ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, η οποία σίγουρα θα επωφελούνταν από ένα πρωτότυπο σενάριο του Βαβαγιάννη.

Εδώ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την άψογη διανομή των ρόλων, καθώς μεταξύ άλλων δανείζουν τις φωνές τους ο ηθοποιός και δημιουργός κόμικς Θανάσης Πετρόπουλος, ο stand up κωμικός Μιχάλης Μαθιουδάκης, η δημοσιογράφος Νατάσα Γιάμαλη και ο κωμικός Μάκης Παπαδημητρίου. Φυσικά, δεν προσπερνάμε τη σχεδιαστή δουλειά της Δάφνης Ξουράφη, ενός εκ των ανερχόμενων ταλέντων στο χώρο του εγχώριου animation.

Συμπερασματικά, το "Κουραφέλκυθρα: The Movie" σίγουρα θα το απολαύσετε εκτός αν, βέβαια, είστε κλούφρηδες. Δείτε την ταινία εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.