Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο

2

Η τελευταία ταινία του DCEU τσαλαβουτάει στα ρηχά υπερηρωικά νερά, αναμασώντας διεκπεραιωτικά μια προ πολλού ξεπερασμένη συνταγή.

Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο κριτική

Η αυλαία στον κόσμο του DCEU, τουλάχιστον όπως το οραματίστηκε ο Ζακ Σνάιντερ, πέφτει με ένα σίκουελ το οποίο αφορά ένα πάλαι ποτέ κραταιό βασίλειο που περνά κρίση ταυτότητας και αγνοεί ποιο θα είναι το μέλλον του. Ο σεναριογράφος Ντέιβιντ Λέσλι Τζόνσον-ΜακΓκόλντρικ μπορεί να μη σκαρφίστηκε την πλοκή του νέου "Aquaman" για να κλείσει σκωπτικά το μάτι στην κατάσταση που ενδεχομένως επικρατεί στο στούντιο της DC, η έστω μεταφορική σύνδεση των δύο, ωστόσο, προκαλεί ακούσιο μειδίαμα. Διότι μπορεί το σίκουελ εν τέλει να δείχνει αλώβητο από τα πολλαπλά προβλήματα παραγωγής που αντιμετώπισε, αλλά δεν παύει να μοιάζει διεκπεραιωτικό και δίχως χαρακτήρα.

Στην καινούργια περιπέτεια, ο Aquaman προσπαθεί ανεπιτυχώς να ισορροπήσει μεταξύ των βασιλικών, οικογενειακών και υπερηρωικών υποχρεώσεών του, όταν ένας μοχθηρός εχθρός ανακαλύπτει την τοποθεσία της Ατλαντίδας και απειλεί να την αφανίσει. Τη συνέχεια, μάλλον, μπορείτε να τη φανταστείτε: διαδοχικά κυνηγητά σε διαφορετικές εξωτικές τοποθεσίες, ένας πάρα (μα πάρα) πολύ κακός αντίπαλος, τόνωση νοσταλγίας μέσω επανεμφάνισης αγαπημένων ηρώων, νερόβραστο χιούμορ, όλα ανακατεύονται στην ξεχειλωμένη υπερηρωική συνταγή προτού εξίσου προβλέψιμα λυθεί η πλοκή με απόλυτη ασφάλεια.

Πριν από περίπου δέκα χρόνια που ξεκίνησε το DCEU, τα παραπάνω συστατικά αποδείχθηκαν επαρκή αφορμή για ξέφρενη κινηματογραφική διαφυγή. Ωστόσο σήμερα αναμασώνται μηχανικά, προσφέροντας πενιχρές εκπλήξεις με αποτέλεσμα το σίκουελ να τσαλαβουτά στα ρηχά χωρίς ποτέ να συνεπαίρνει. Το "Χαμένο Βασίλειο" δεν είναι η πιο αδύναμη ταινία του είδους που κυκλοφόρησε φέτος, αλλά δεν προσφέρει το παραμικρό ώστε να μείνει με κάποιον τρόπο αλησμόνητη. Μοναδική εξαίρεση, ίσως, η σκηνή στην οποία ο Aquaman με τον πατέρα του μοιράζονται ένα κουτάκι από την αγαπημένη τους Guinness…

ΗΠΑ, Αγγλία. 2023. Διάρκεια: 124΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Aquaman: Το Χαμένο Βασίλειο

Aquaman and the Lost Kingdom
2
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 115 '
  • Τζέιμς Γουάν

Ο Aquaman προσπαθεί ανεπιτυχώς να ισορροπήσει μεταξύ των βασιλικών, οικογενειακών και υπερηρωικών υποχρεώσεών του, όταν ένας μοχθηρός εχθρός ανακαλύπτει την τοποθεσία της Ατλαντίδας και απειλεί να την αφανίσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.