Γουόνκα

2

Μουσικοχορευτική φαντασία εμπνευσμένη από το γνωστό παιδικό βιβλίο του Ρόαλντ Νταλ «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας». Θεαματικά νούμερα, συγκαταβατικό χιούμορ και ανώδυνη οικογενειακή διασκέδαση.

Wonka

Συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας με αμέτρητες κινηματογραφικές διασκευές μυθιστορημάτων του ("Ματίλντα", "Ο Τζίμης και το Γιγαντοροδάκινο", "Ο Φανταστικός Κύριος Φοξ", "Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας"), ο Βρετανός Ρόαλντ Νταλ ήταν και ο "πατέρας" του Γουίλι Γουόνκα, του εκκεντρικού ήρωα του "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας" (1964), το οποίο έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τον Τζιν Γουάιλντερ το 1971 και τον Τζόνι Ντεπ το 2005. Τώρα το ρόλο αναλαμβάνει ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα –όπως οι Γουάιλντερ και Ντεπ!– Τιμοτέ Σαλαμέ, σε ένα πρίκουελ το οποίο θέλει τον νεαρό Γουίλι να φτάνει γεμάτος γλυκά όνειρα στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας. Εκεί, όμως, θα παγιδευτεί από τη δόλια κυρία Σκράμπιτ και τον τραμπούκο συνεταίρο της Μπλίτσελ, υποχρεωμένος να δουλεύει σαν σκλάβος σε ένα υπόγειο πλυντήριο ρούχων. Με τη βοήθεια μερικών φίλων, όμως, θα δραπετεύσει και θα τα βάλει με το αδίστακτο καρτέλ της σοκολάτας που ελέγχει ολόκληρη την πόλη.


Ο σκηνοθέτης Πολ Κινγκ ("Πάντινγκτον"), ο οποίος υπογράφει το πρωτότυπο σενάριο μαζί με τον Σάιμον Φάρναμπι ("Πάντιγκτον 2"), ζωντανεύει έναν πολύχρωμο, ονειρικό κόσμο από τον οποίο λείπουν συνειδητά οι (ψυχαναλυτικές) σκοτεινές πινελιές του Νταλ. Ο Τόμπι Τάλμποτ ("Τραγούδα!") επιμελείται το γάργαρο μουσικό σκορ και ο Νιλ Χάνον του ποπ συγκροτήματος The Divine Comedy τα τραγούδια, με τον σόουμαν Σαλαμέ να αποδεικνύεται ιδανική επιλογή ως αφελής, καλόκαρδος, μα και τσαχπίνης ονειροπόλος. Όλη η έμφαση δίνεται εδώ στα θεαματικά μουσικοχορευτικά νούμερα (μερικά χορογραφημένα με μπρίο), τα οποία συνοδεύονται από το συγκαταβατικό χιούμορ και τους γραφικούς χαρακτήρες μιας διασκεδαστικά ανώδυνης οικογενειακής φαντασίας.

Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2023. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Γουόνκα

Wonka
2
  • Φαντασίας
  • 2023
  • Διάρκεια: 112 '
  • Πολ Κινγκ

Φτάνοντας γεμάτος όνειρα στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας, ο νεαρός Γουίλι Γούονκα θα καταλήξει να δουλεύει κάτω από άθλιες συνθήκες για την κυρία Σκράμπιτ. Με τη βοήθεια μερικών φίλων, όμως, θα δραπετεύσει και θα τα βάλει με το αδίστακτο καρτέλ της σοκολάτας που ελέγχει ολόκληρη την πόλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.