"Εκκεντρικοί Ήρωες": Το σινεμά του Παναγιώτη Ευαγγελίδη στο Αλεξάνδρα

Για ένα και μοναδικό τριήμερο, βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη τη φιλμογραφία του και συζητάμε για την ορατότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο σινεμά.

Λάμπουν στο Σκοτάδι 'Λάμπουν στο Σκοτάδι'

Από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, το Cinobo παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο σινεμά του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, με τίτλο "Εκκεντρικοί Ήρωες". Προβάλλονται τα ντοκιμαντέρ "Οι Γάμοι της Τήλου", "Ίρβινγκ Παρκ" και "Λάμπουν στο Σκοτάδι", ενώ σε συνεργασία με με την ΑμΚΕ Interferences και την Εφημερίδα των Συντακτών, την πρώτη προβολή της Παρασκευής θα ακολουθήσει πάνελ και συζήτηση γύρω από το θέμα του ισότιμου δικαιώματος στον γάμο σήμερα. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα Europa Cinemas Πατησίων, με μειωμένη τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ. Στη συνέχεια, η ταινία "Οι Γάμοι της Τήλου" θα ανέβει στην πλατφόρμα του Cinobo στις 19 Δεκεμβρίου.

Πρωτοπόρος στη δημιουργία queer κινηματογράφου και πολυγραφότατος σεναριογράφος και μεταφραστής, ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης μάς βλέπει όλους σαν εκκεντρικούς ήρωες. Μέσα από ταινίες-πορτρέτα, αφηγείται πραγματικές ζωές, πραγματικών ανθρώπων. Για ένα και μοναδικό τριήμερο, βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη τη φιλμογραφία του και συζητάμε για την ορατότητα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο σινεμά. 

Ακολουθεί το πρόγραμμα του αφιερώματος στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα Europa Cinemas Πατησίων:

15/12

  • 7 μ.μ. | "Οι Γάμοι της Τήλου"
  • 8.20-9.30 μ.μ. | Πάνελ – Συζήτηση "15 χρόνια μετά τους ομόφυλους Γάμους στην Τήλο: διαρκής αγώνας για ισότητα"

16/12

  • 8.45 μ.μ. | Οι Γάμοι της Τήλου
  • 10.30 μ.μ. | Ίρβινγκ Παρκ

17/12

  • 5 μ.μ. | Λάμπουν στο Σκοτάδι
  • 10.30 μ.μ. | Οι Γάμοι της Τήλου

"Οι Γάμοι της Τήλου"

Οι Γάμοι της Τήλου
"Οι Γάμοι της Τήλου"

Κομβικής σημασίας για την ιστορία των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στη χώρα μας, οι γάμοι της Τήλου αποκτούν το ντοκιμαντέρ που τους αξίζει και απαθανατίζονται με νοσταλγία και συγκίνηση ως μια πολύτιμη μαρτυρία για τις επόμενες γενιές.

"Ίρβινγκ Παρκ"

Ίρβινγκ Παρκ
"Ίρβινγκ Παρκ"

Ζωές που μοιάζουν περιθωριακές, με ελευθερία που πηγάζει μέσα από ρόλους που παραπέμπουν στο αντίθετο και μια καθημερινότητα απλή παρά την όποια αντισυμβατικότητα. Αντιθέσεις και ειλικρίνεια στον φακό του Ευαγγελίδη που εξερευνά τα όρια της ατομικής ελευθερίας σε μια σχέση με τρόπο που εκπλήσσει.

"Λάμπουν στο Σκοτάδι"

Λάμπουν στο Σκοτάδι
"Λάμπουν στο Σκοτάδι"

Όταν ο σωματικός και ψυχολογικός πόνος σε καταβάλλει τις περισσότερες ώρες της ημέρας, υπάρχει μόνο η ελπίδα, σαν μικρό φως που λάμπει στο σκοτάδι, σαν τις κεραμικές κούκλες των δύο κεντρικών χαρακτήρων. Εξαιρετική σύνδεση προσωπικών βιωμάτων με τον χώρο, ένας ύμνος στην αλληλοϋποστήριξη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.