100 χρόνια Franco Zeffirelli: Βλέπουμε την ταινία "Callas Forever" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πριν από την προβολή, θα προσφέρεται απεριτίφ από τις 7 μ.μ. και θα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στην έκθεση αφιερωμένη στον Zeffirelli.

Maria Callas Forever

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Franco Zeffirelli, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Imago και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μάς προσκαλεί στις 29 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ. στην δωρεάν προβολή ταινίας "Callas Forever" (2002, 108′) σε σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli, στα Ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους. Πριν από την προβολή, θα προσφέρεται απεριτίφ από τις 7 μ.μ. και θα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στην έκθεση αφιερωμένη στον Zeffirelli.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη είναι διαθέσιμη στο κοινό μια έκθεση αφιερωμένη στον εορτασμό του πολυετούς έργου του καλλιτέχνη. Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπες αφίσες ταινιών που σκηνοθέτησε ο Franco Zeffirelli και άλλα αντικείμενα, με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων ενδιαφερόντων του σκηνοθέτη: από τον κινηματογράφο μέχρι την όπερα και τη σαιξπηρική δραματουργία. Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 31 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας του Ιδρύματος.

Στόχος της έκθεσης είναι να τιμήσει τις καλλιτεχνικές προθέσεις του Zeffirelli, οι οποίες εκτείνονταν και υλοποιήθηκαν στον κινηματογράφο και στο θέατρο της όπερας, καταλαμβάνοντας κατά καιρούς διαφορετικούς και συχνά συμπληρωματικούς ρόλους, καθιστώντας τον άνθρωπο του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας με την ευρύτερη δυνατή έννοια. Ο Franco Zeffirelli υπήρξε στην πραγματικότητα σκηνογράφος, ενδυματολόγος, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πολλά άλλα, και συχνά κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα της Ιταλίας μέσω των διεθνών παραγωγών του.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.