Οι 5 must ταινίες που παίζουν online στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Με ένα απλό κλικ μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν μερικές από τις επιλογές του φετινού προγράμματος της διοργάνωσης.

Sexual Healing1 «Sexual Healing»

Σηκώνει αυλαία το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (25/10-5/11) στην Καλαμάτα, αλλά και σε εννέα ακόμα πόλεις (Άργος, Τρίπολη, Δημητσάνα, Σπάρτη, Ναύπλιο, Αμαλιάδα, Ακράτα, Φιλιατρά, Ξυλόκαστρο), παρουσιάζοντας ένα πλούσιο κινηματογραφικό πρόγραμμα, μέρος του οποίου μπορείτε να παρακολουθήσετε και εσείς δωρεάν online κάνοντας απλώς ένα κλικ εδώ. Από τους συνολικά 26 τίτλους που προσφέρονται διαδικτυακά ακολουθούν οι 5 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε.

Le Mali 70 (Μάρκους Κ. Μ. Σμιντ, 2022)

Le Mali 70

Στο Βερολίνο, ένα μουσικό σύνολο ανακαλύπτει παλιά βινύλια από την εποχή των μουσικών συνόλων του Μάλι. Αυτή η μουσική ενσάρκωνε την ελπίδα για την ανεξαρτησία του Μάλι πριν το πραξικόπημα βάλει ένα τέλος στη σκηνή των big bands. Αντλώντας έμπνευση από από αυτά τα τραγούδια οι Βερολινέζοι μουσικοί ταξιδεύουν στο Μάλι για για να συναντήσουν τους ήρωές τους Εκεί διερευνούν τις ρίζες των τραγουδιών , εντυπωσιάζονται από το παλιό αρχειακό υλικό, τζαμάρουν με ξεχασμένους σταρ του Μάλι, πράγμα που τους οδηγεί συχνά σε διαφωνίες για το ρυθμό και ηχογραφούν ένα άλμπουμ σε στούντιο του Μπαμακό.

Βρίσκοντας Θάρρος (Κέι Ρούμπατσεκ, 2020)

Finding Courage

Μια πρώην δημοσιογράφος του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος, που ζει εξόριστη στο Σαν Φρανσίσκο παλεύει να εγκλιματιστεί στη ζωή της Αμερικής, ενώ αναζητά δικαιοσύνη για το φόνο της αδερφής της στα χέρια των κινεζικών αρχών. Αποκλειστικές συνεντεύξεις με πρώην υψηλά στελέχη του κομμουνιστικού κόμματος παρέχουν μια εκ των έσω εικόνα του τρόμου που βίωσαν πολλοί Κινέζοι πολίτες.

Queen of Hearts (Τσέμα Ράμος, 2022)

Queen of Hearts

Η Λαρίσα Σβίρσκι θα μπορούσε να είναι κεντρική ηρωίδα κατασκοπικού μυθιστορήματος, ωστόσο υπήρξε στα αλήθεια. Γεννήθηκε σε οικογένεια που σχετίστηκε με τον τελευταίο τσάρο της Ρωσίας, αργότερα έγινε κατάσκοπος των ναζί και μετέπειτα διπλή πράκτορας στην υπηρεσία των Βρετανών με κωδικό όνομα "Ντάμα Κούπα". Λέγεται, μάλιστα, πως γνωρίστηκε με το θρυλικό συγγραφέα Ίαν Φλέμινγκ και αποτέλεσε την έμπνευση του λεγόμενου "Bond girl". Ωστόσο, τίποτα δεν ήταν εξακριβωμένα αληθές για τη Σβίρσκι, μέχρι πρόσφατα που απόρρητα αρχεία της MI5 αποχαρακτηρίστηκαν, επιτρέποντας στον κόσμο να μάθει ποια πραγματικά ήταν.

Sexual Healing (Έλσμπεθ Φραάνιε)

Sexual Healing 2

Η 53χρονη Εβέλιεν, μια πνευματώδης γυναίκα με αναπηρία από τη γέννησή της λόγω σπαστικότητας, αναζητά με πάθος τη σεξουαλική επαφή και κυρίως την αναγνώριση της προσωπικότητάς της. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την γενναία και συχνά αστεία αναζήτησή της για επικοινωνία, μια αναζήτηση που δεν αποφεύγει τα ταμπού.

My Rembetika Blues (Μ. Ζουρνάζι, 2021)

My Rembetika Blues

Το ρεμπέτικο ή τα ελληνικά Blues είναι η μουσική που γεννήθηκε από την ξενιτιά. Εντοπίζοντας τις ρίζες του στη μαζική μετανάστευση του 20ου αιώνα, η σκηνοθέτις Μαίρη Ζουρναζή συνθέτει διαφορετικές ιστορίες της μουσικής και της μετανάστευσης, αποτυπώνοντας τις ιστορίες που συχνά μένουν στην αφάνεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.