Τα 5 highlights του Cinema Made In Italy

Ένα Καινούριο Αύριο2 «Ένα Καινούριο Αύριο»

Οι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο αφιέρωμα Cinema Made In Italy που φέρνει στην Ταινιοθήκη (20-25/10) τον ποιοτικό ιταλικό κινηματογράφο.

"Ένα Καινούριο Αύριο"

Ένα Καινούριο Αύριο

Ο βετεράνος Νάνι Μορέτι βρίσκεται πίσω και μπροστά από την κάμερα, στο ρόλο ενός σκηνοθέτη, ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει εκ νέου γυρίσματα. Την ίδια στιγμή, ο γάμος του περνάει κρίση, ο συμπαραγωγός του χρεοκοπεί, το φιλμ του απειλείται με ακύρωση και εκείνος καλείται να βρει έναν νέο τρόπο να τα βγάλει πέρα.

"Μπελίσιμα"

Bellissima

Από το 1951 έρχεται μία από τις καλύτερες, αλλά παραδόξως λιγότερο γνωστές ταινίες του Λουκίνο Βισκόντι, η οποία προβάλλεται σε αποκατεστημένη κόπια. Πρωταγωνίστρια η εμβληματική Άνα Μανιάνι, η οποία υποδύεται μια λαϊκή μητέρα που ρισκάρει τα πάντα για να δει την κόρη της να πρωταγωνιστεί στον κινηματογράφο.

"Η Παραξενιά"

La Stranezza

Ο διάσημος Τόνι Σερβίλο υποδύεται τον νομπελίστα Λουίτζι Πιραντέλο. Η υπόθεση τοποθετείται Σικελία του 1921, όπου ταξιδεύει ο συγγραφέας με αφορμή τα 80ά γενέθλια του μέντορά του και μυθιστοριογράφου Τζιοβάνι Βέργκα. Ωστόσο, άμα τη αφίξει, μαθαίνει απρόσμενα νέα που τον εξωθούν σε μια πραγματικότητα όπου η αλήθεια μπλέκεται με μελαγχολικές αναμνήσεις.

"Ελ Παραΐσο"

El Paraiso

Βραβείο σεναρίου και καλύτερης ηθοποιού στο τμήμα Ορίζοντες του φεστιβάλ Βενετίας για μια ταινία με ήρωα ένα 40χρονο που ζει ακόμα με τη μητέρα του. Οι δυο τους μοιράζονται τα πάντα, κυρίως τα χρήματα που κερδίζουν πουλώντας ναρκωτικά. Ωστόσο, η ρουτίνα τους διαταράσσεται όταν γνωρίζουν μια γυναίκα στην πρώτη δουλειά της ως "βαποράκι".

"Οι Υπέροχες"

Le Favolose

Ύστερα από είκοσι χρόνια, μια παρέα τρανς γυναικών επανενώνεται εξαιτίας του γράμματος μιας αποθανούσας φίλης τους, η οποία θάφτηκε παρά τη θέλησή της με ανδρικά ρούχα. Τότε οι υπόλοιπες αποφασίζουν να διοργανώσουν μια σεάνς ώστε να επικοινωνήσουν μαζί της και να βρουν έναν τρόπο να πραγματοποιηθεί η τελευταία επιθυμία της.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, (ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.