Το Balkan Can Kino Συμπόσιο Κινηματογράφου επιστρέφει για έκτη χρονιά

Μέσα από μία σειρά κινηματογραφικών προβολών, οπτικοακουστικών καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, κινηματογραφικών εργαστηρίων και παράλληλων δράσεων με αφορμή την κινούμενη εικόνα, το φετινό Συμπόσιο επικεντρώνεται στην παρουσία του παιχνιδιού και τη σημασία του στις πολλαπλές πτυχές της ενήλικης ζωής και καθημερινότητας.

Balkan Can Kino 'Papaveri & Papere by Christina-Kalliroi Garbi'

Το 6ο Balkan Can Kino (BCK) Συμπόσιο Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί από τις 13 ως τις 22 Οκτωβρίου του 2023 και πραγματεύεται τη θεματική "Kino Ludens", παράφραση του βιβλίου "Homo Ludens" του Γιόχαν Χάιζινγκα, το οποίο εξέτασε για πρώτη φορά τα ζωτικά οφέλη του παιχνιδιού στον πολιτισμό και την κοινωνία. Μέσα από μία σειρά κινηματογραφικών προβολών, οπτικοακουστικών καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, κινηματογραφικών εργαστηρίων και παράλληλων δράσεων με αφορμή την κινούμενη εικόνα, το φετινό Συμπόσιο επικεντρώνεται στην παρουσία του παιχνιδιού και τη σημασία του στις πολλαπλές πτυχές της ενήλικης ζωής και καθημερινότητας. Οι φετινοί χώροι διεξαγωγής του Συμποσίου είναι το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, το "PreLab", το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας, το "Zoetrope", το παιδικό βιβλιοπωλείο ο "Γάτος Μαουρίτσιο" και το "Athens Zine Biblioteque".  

Θα παρουσιαστούν προγράμματα επιμέλειας του "Balkan Can Kino" από το open call & από τις ταινιοθήκες του "British Council" και του Ινστιτούτου Γκαίτε της Αθήνας, η ρετροσπεκτίβα της Dagie Brundert, επιμέλειας του Pugnant Film Series, αλλά και σύγχρονος βωβός κινηματογράφος με live dj set, μουσικής επιμέλειας του Fade Radio. Παράλληλα, θα λάβει χώρα στo "Zoetrope" η τριήμερη εγκατάσταση "Play-Pause-Stop",  όπου θα παρουσιαστούν περίπου 40 οπτικοακουστικά έργα από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Θα πραγματοποιηθούν επίσης εργαστήρια, συζητήσεις αλλά και podcast από τους συμμετεχοντες καλλιτέχνες του Συμποσίου. Στη λήξη του φεστιβάλ θα απονεμηθεί βραβείο κοινού σε δύο ελληνικές και δύο διεθνείς μικρού μήκους ταινίες. 

Balkan Can Kino
"Nothing Holier Than A Dolphin by Isabella Margara"

Το 6BCKFS διοργανώνεται από το Balkan Can Kino, pop-up και κινητό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, Συμπόσιο και Εργαστήριο, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 και παρουσιάζει ανεξάρτητο και guerrilla κινηματογράφο, και την  οπτικοακουστική εταιρεία FLP Athens, που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2020 και εστιάζει στον πειραματικό και art house κινηματογράφο, την διοργάνωση πολιτιστικών δρώμενων και εργαστηρίων αλλά και την παροχή καλλιτεχνικών υπηρεσιών. 

Balkan Can Kino
"Comet 2060 Chiron by Yorgos Kakakios"

Το 6BCKFS τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και βρίσκεται υπό την αιγίδα του EUROPE FOR FESTIVALS – FESTIVALS FOR EUROPE. Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και το Kosmos Radio 93,6. 

Όλες οι εκδηλώσεις του Συμποσίου είναι με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α, Κυψέλη
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Heritage in Focus: Χώροι μουσικής και κινηματογράφου σε κίνδυνο

Στην πρώτη εκδήλωση θα συζητηθούν οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί χώροι στις πόλεις, εστιάζοντας στη μουσική σκηνή του Βερολίνου και το κινηματογραφικό τοπίο της Αθήνας

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Τέσσερις μέρες γεμάτες μικρού μήκους του Athens Short Film Festival

Σαράντα ταινίες από όλο τον κόσμο παρουσιάζει η φρέσκια διοργάνωση που επιστρέφει στο Κουκάκι.

"Ο Νόμος του Μέρφυ": Άγγελε Φραντζή, πώς γύρισες την πιο φιλόδοξη ελληνική ταινία της χρονιάς;

Ο πολυσχιδής σκηνοθέτης ανοίγει τα χαρτιά του γύρω από την ορμητική παραγωγή, στην οποία η Κάτια Γκουλιώνη υποδύεται μια αποτυχημένη ηθοποιό που ζει διαδοχικές διαφορετικές πραγματικότητες, ελπίζοντας να βρει τον εαυτό της.

Ο Νόμος του Μέρφυ

Ένα γράμμα αγάπης στο ίδιο το σινεμά και τη ζωή, ένα μεθυστικό κολάζ αναφορών και ανθρωπιάς, το οποίο παρόλο που παρασύρεται από την ορμή και την πληθωρικότητά του.

Μικρά Πράγματα Σαν κι Αυτά

Αληθινά περιστατικά εμπνέουν ένα χαμηλότονο δράμα χαρακτήρων με κοινωνική ευαισθησία, διηγηματική λιτότητα και καίριες ερμηνείες (βραβείο στο Φεστιβάλ Βερολίνου για την Έμιλι Γουότσον).

Μικρό Θλιμμένο Κορίτσι

Εσωστρεφής όσο και δημιουργικά πρωτότυπος συνδυασμός ψυχολογικού δράματος και ντοκιμαντέρ. Υπερβολικά φιλόδοξη ως σινε-κατασκευή, αποτυπώνει το πνεύμα μιας ανήσυχης εποχής.

Η Κουζίνα

Ανισόρροπο δράμα πάνω στο κυνήγι του αμερικανικού ονείρου, διχασμένο ανάμεσα στο κομψό στιλιζάρισμα, το αιχμηρό ψυχογράφημα και το οξύ κοινωνικό σχόλιο.