Dream Syndicate, Sonics και thrash στο Gimme Shelter Film Festival

Η γεμάτη μουσική κινηματογραφική διοργάνωση επιστρέφει δυναμικά με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε σπουδαία συγκροτήματα.

Total Thrash The Teutonic Story «Total Thrash - The Teutonic Story»

Ένα από τα πιο ξεχωριστά κινηματογραφικά events της πόλης, το Gimme Shelter Film Festival που συνδυάζει τις προβολές κινηματογραφικών φεστιβάλ με συναυλίες, επιστρέφει δυναμικά για μια ακόμα χρονιά στο ιστορικό Gagarin 205.

Πιο συγκεκριμένα από τις 16/10 μέχρι τις 13/11, συνολικά τέσσερεις βραδιές πρόκειται να φιλοξενηθούν στον αγαπημένο χώρο της Λιοσίων πάντα παρουσία εκλεκτών καλεσμένων. Ας δούμε αναλυτικά τι επιφυλάσσει φέτος το φεστιβάλ.

16/10 - "The Dream Syndicate: How Did We Find Ourselves Here" (Έμιελ Σπέλντερ, 2022)

Ένα από τα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα συγκροτήματα έχει την τιμητική του στο ντοκιμαντέρ του Έμιελ Σπέλντερ, στο οποίο ανατρέχεται η ιστορία των Dream Syndicate. Μάλιστα, ο frontman της μπάντας Steve Wynn πρόκειται να δώσει μια ειδική ακουστική περφόρμανς με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ. Έπειτα, ακολουθεί συζήτηση του σκηνοθέτη με τη δημοσιογράφο Έφη Παπαζαχαρίου.

23/10 - "Total Thrash - The Teutonic Story" (Ντάνιελ Χόφμαν, 2022)

Μπορεί, δικαιολογημένα, η αμερικανική thrash σκηνή να μονοπωλεί συνήθως τις σχετικές συζητήσεις, ωστόσο οι αντίστοιχη γερμανική έχει αφήσει διακριτικό μουσικό στίγμα στο metal προσφέροντας αριστουργηματικές στιγμές στο είδος. Αυτές σκιαγραφούνται στο ντοκιμαντέρ όπου μιλούν στην κάμερα μέλη εκ των πιο εμβληματικών συγκροτημάτων, όπως οι Sodom, οι Destruction και οι Tankard, από τα '80s μέχρι σήμερα. Ο σκηνοθέτης θα δώσει το "παρών" στην προβολή η οποία θα διαδεχθεί τη live εμφάνιση των Amken.

6/11 - "BOOM! A Film About The Sonics" (Τζόρνταν Άλμπερτσεν, 2018)

Η μπάντα που καθόρισε τον garage ήχο και το ροκ εντ ρολ εν γένει, οι Sonics έχουν τον πρώτο λόγο στο ντοκιμαντέρ που έχει συγκεντρώσει μια σειρά σημαντικών βραβείων σε διεθνή φεστιβάλ και το οποίο ανατρέχει στα έργα και τις ημέρες των θρυλικών Sonics. Πριν την προβολή προηγείται η εμφάνιση των Acid Visions.

13/11 - "ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης" (Μαρίνα Δανέζη, 2023)

Για την τελευταία βραδιά του το Gimme Shelter ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό. Πρόκειται για την παρουσίαση του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη (βραβείο κοινού στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης), του ανθρώπου πίσω από το φεστιβάλ, το οποίο εμβαθύνει στους ομοφυλόφιλους και τα τρανς άτομα που έφτιαξαν τη δεκαετία του '70 το περιοδικό Αμφί.

Περισσότερες πληροφορίες για το Gimme Shelter Film Festival θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.