Φεστιβάλ Βενετίας 2023: Πέντε ταινίες για Χρυσό Λιοντάρι

Από το άκρως ανταγωνιστικό πρόγραμμα της 80ής κινηματογραφικής Μπιενάλε (30/8-9/9), επιλέγουμε τα φαβορί για τα βραβεία διά χειρός του σκηνοθέτη Ντάμιεν Σαζέλ («La La Land»).

Poor things 25 «Poor Things»

"El Conde"

Κάθε κινηματογραφικό πορτρέτο του Χιλιανού Πάμπλο Λαραΐν ("Νερούδα", "Jackie", "Spencer") διευρύνει ευφάνταστα την έννοια της σινε-βιογραφίας. Το "El Conde" φιλοδοξεί να πάει ένα βήμα μακρύτερα, ως κωμωδία τρόμου που έρχεται από ένα παράλληλο σύμπαν και παρουσιάζει το δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ ως βαμπίρ που ζει κρυμμένο σε ένα ερειπωμένο αρχοντικό!

el conde11


"Ο Διάβολος δεν Υπάρχει"

Μπορεί ο παραγωγικότατος Ριουσούκε Χαμαγκούτσι να ξεπεράσει τον εαυτό του και το οσκαρικό "Drive my Car"; Οι απαντήσεις σε ένα μινιμαλιστικό οικογενειακό δράμα, στο οποίο η καθημερινότητα ενός γιαπωνέζικου χωριού και δύο γυναικών, μάνας και κόρης, διαταράσσεται εξαιτίας της κατασκευής ενός πάρκου αναψυχής στην περιοχή.

Evil Doesn't Exist

"Poor Things"

Μετά τις Άλπεις (βραβείο σεναρίου) και την "Ευνοούμενη" (Αργυρό Λιοντάρι και βραβείο ερμηνείας), ο Γιώργος Λάνθιμος έρχεται αυτήν τη φορά στο Λίντο με τον αέρα του καταξιωμένου auteur. Μαζί του οι Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε και Μαρκ Ράφαλο, σε μια σουρεάλ φαντασία που κάνει φύλλο και φτερό τον "Φρανκενστάιν" της Μέρι Σέλεϊ.

Poor Things 100


"Io Capitano"

Δέκα χρόνια μετά το ντοκιμαντέρ του Τζιανφράνκο Ρόσι "Sacro GRA", μπορεί ο Ματέο Γκαρόνε ("Γόμορρα") να ξαναφέρει το Χρυσό Λιοντάρι σε ιταλικά χέρια; Θα το επιχειρήσει με ένα ρεαλιστικό προσφυγικό οδοιπορικό, στο οποίο οι νεαροί Αφρικανοί Σεϊντού και Μούσα αφήνουν πίσω τους το Ντακάρ αναζητώντας τον ευρωπαϊκό παράδεισο.

io capitano


"Η Θεωρία των Πάντων"

Το 1962, σε ένα συνέδριο φυσικής στις ελβετικές Άλπεις, ένας Ιρανός επιστήμονας ο οποίος πρόκειται να αποκαλύψει μια πρωτοποριακή θεωρία της κβαντικής μηχανικής εξαφανίζεται. Την αναζήτησή του διαδέχεται ένας μυστηριώδης φόνος, σ’ ένα ασπρόμαυρο, ατμοσφαιρικό θρίλερ πάνω στις ανθρώπινες βεβαιότητες, σκηνοθετημένο από τον βραβευμένο Γερμανό διευθυντή φωτογραφίας Τιμ Κρέγκερ.

the theory of everything55

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.