Εμείς οι Δύο

2,5

Στιβαρό, εύστοχο και λεπτοδουλεμένο κλειστοφοβικό θρίλερ, το οποίο όμως στερείται των συστατικών που θα το έκαναν αληθινά ξεχωριστό.

Εμείς οι Δύο

Μια ικανότατη ηθογράφος, η Βαλερί Ντονζελί ("Πολεμώντας για τη Νίκη") έρχεται να προστεθεί στην τάση των Γαλλίδων σκηνοθετριών οι οποίες καταπιάνονται με τη σεξιστική – πατριαρχική βία, όπως η Οντρέ Ντιγουάν ("Το Γεγονός") η οποία συνυπογράφει το σενάριο με την Ντονζελί.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια γυναίκα (Βιρζινί Εφιρά) που συνάπτει σχέση με έναν άνδρα ο οποίος μοιάζει ιδανικός σε όλα (Μελβίλ Πουπό). Σταδιακά ωστόσο εκείνος την απομακρύνει από τους πάντες γύρω της, απαιτώντας να αφιερωθεί αποκλειστικά στην οικογένειά τους. Όταν εκείνη όμως αντιλαμβάνεται την ασφυκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, είναι πια επικίνδυνα αργά.

Η Ντονζελί φέρει εις πέρας ένα στιβαρό και εύστοχο στις προθέσεις του κλειστοφοβικό θρίλερ, το οποίο λειτουργεί επίσης ως το κοφτερό ψυχογράφημα ενός χειριστικού καταπιεστή. Ταυτόχρονα, γύρω από τον λεπτοδουλεμένο χαρακτήρα της Εφιρά, αναπτύσσονται αποτελεσματικά οι αδιόρατοι τρόποι που μια γυναίκα μπορεί να βρεθεί σε μια τόσο δυσφορική συνθήκη. Βέβαια, η ταινία στερείται των συστατικών που θα την έκαναν αληθινά ξεχωριστή, ώστε να μοιάζει περισσότερο τολμηρή και λιγότερο βασισμένη σε γνώριμες και ασφαλείς ιδέες.

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 105΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ ΦΙΛΜ.

Περισσότερες πληροφορίες

Εμείς οι Δύο

L' Amour et les Forêts
2,5
  • Δραματική
  • 2023
  • Βαλερί Ντονζελί

Μια γυναίκα πιστεύει πως έχει βρει τον ιδανικό σύντροφο, έως ότου συνειδητοποιεί πως εξαιτίας του είναι αποκομμένη απ’ όλους και ανήμπορη να κινηθεί χωρίς τον έλεγχό του. Τότε αποφασίζει να λάβει δράση ρισκάροντας περισσότερα απ’ όσα φαντάζεται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.