Δευτέρες με αριστουργήματα στη θερινή Ριβιέρα

Ο κινηματογράφος των Εξαρχείων φιλοξενεί μηνιαίες προβολές σπουδαίων φιλμ που πρέπει να δείτε στη μεγάλη οθόνη.

Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος»

Μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρσι και βρήκε θερμή σινεφιλική ανταπόκριση, επαναλαμβάνεται φέτος προσδοκώντας να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο κοινό.

Ο λόγος για το άτυπο αφιέρωμα "Μεγάλες Δευτέρες" που διοργανώνει το θερινό σινεμά Ριβιέρα, στο πλαίσιο του οποίου διαχρονικά κινηματογραφικά αριστουργήματα μεγάλης διάρκειας προβάλλονται ξανά όπως τους αρμόζει, δηλαδή στη μεγάλη οθόνη, την τελευταία Δευτέρα κάθε καλοκαιρινού μήνα.

Η αρχή γίνεται στις 26/6 (21.00) με το εμβληματικό σπαγγέτι γουέστερν "Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος" (Σέρτζιο Λεόνε, 1966), στο οποίο ο Κλιντ Ίστγουντ, ο Λι Βαν Κλιφ και ο Ιλάι Γουόλακ διασταυρώνουν τα όπλα τους κυνηγώντας την ίδια αμύθητης αξίας λεία. Φυσικά, στην ταινία ακούγεται και ένα από τα καλύτερα όσο και διασημότερα σάουντρακ όλων των εποχών, που φέρει την υπογραφή του αμίμητου Ένιο Μορικόνε. Την προβολή προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου του "α" Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος.

Ο Λόρενς της Αραβίας
"Ο Λόρενς της Αραβίας"

Ακολουθεί στις 31/7 ο εκθαμβωτικός "Λόρενς της Αραβίας" (1962) του Ντέιβιντ Λιν. Το επικό δράμα που εμπνέεται από τη ζωή του Τόμας Έντουαρντ Λόρενς, του αξιωματικού που οδήγησε τα βρετανικά στρατεύματα σε νικηφόρες μάχες εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Πλάνα που κόβουν την ανάσα, ένα τρίο ηθοποιών σε σπουδαίες ερμηνείες (Πίτερ Ο'Τουλ, Ομάρ Σαρίφ, Άλεκ Γκίνες), αλλά και 7 βραβεία Όσκαρ, έχουν καθηλώσει το φιλμ στην αιωνιότητα.

Κάποτε στην Αμερική
"Κάποτε στην Αμερική"

Τέλος, στις 28/8 το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με μια ακόμα ταινία του Λεόνε, το ελεγειακό γκανγκστερικό δράμα "Κάποτε στην Αμερική" (1984). Ο Ιταλός σκηνοθέτης εμπνέεται από το βιβλίο του φυλακισμένου παρανόμου Χένρι Γκέι, για να αφηγηθεί μια πικρή ιστορία για την προδοσία και τη μοναξιά του ανθρώπου, διαπερνόντας όλες τις ιστορικές και κοινωνικές φάσης των ΗΠΑ του 20ου αιώνα. Ο πρωταγωνιστής Ρόμπερτ Ντε Νίρο δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του, με τον Μορικόνε από κοντά να συνθέτει εκ νέου ένα instant classic σάουντρακ. Προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Βασιλείου.

Ραντεβού, λοιπόν, στη Ριβιέρα, για να δούμε "το μεγάλο σινεμά που επιστρέφει ξανά στις πραγματικές του διαστάσεις", όπως λέει και το σλόγκαν του αφιερώματος.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Ριβιέρα

Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.