Mediterraneo - Ο Νόμος της Θάλασσας

2,5

Μυθοπλαστική εξιστόρηση μιας αληθινής ιστορίας ηρωισμού και πολιτικής δέσμευσης. Αφόρητα επίκαιρη, κινηματογραφικά στιβαρή, όσο και προβλέψιμη.

Mediterraneo O nomos ths thalassas

Η θάλασσα και οι αληθινές ιστορίες εμπνέουν τον Καταλανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο Μαρσέλ Μπαρένα ("100 Μέτρα", 2016), ο οποίος έρχεται τώρα ως την Ελλάδα, για να αφηγηθεί κινηματογραφικά τα κατορθώματα του θαρραλέου Όσκαρ Καμπς. Ενός Ισπανού ιδιοκτήτη εταιρείας ναυαγοσωστικών υπηρεσιών, ο οποίος βλέποντας τη φωτογραφία του τρίχρονου Σύριου Αϊλάν Κούρντι που βρέθηκε πνιγμένος στα τουρκικά παράλια, αποφασίζει το φθινόπωρο του 2015 να ταξιδέψει στη Λέσβο για να βοηθήσει στη διάσωση προσφύγων. Σοκαρισμένος απ’ όσα αντικρίζει εκεί και πεισμωμένος από την αδιαφορία των αρχών, θα μετατρέψει την ολιγοήμερη αποστολή του σε έργο ζωής.


Η μυθοπλαστική εξιστόρηση πραγματικών γεγονότων και καταστάσεων αγγίζει τα όρια της αγιογραφίας, γίνεται όμως χωρίς στόμφο και με έναν στέρεο ρεαλισμό. Η ανθρώπινη ιστορία πηγαίνει χέρι χέρι με την περιγραφή μιας περίπλοκης, συναισθηματικά φορτισμένης πραγματικότητας, απέναντι στην οποία η βραβευμένη με τρία Γκόγια ταινία του Μπαρένα παίρνει ξεκάθαρη θέση. Κινηματογραφικά στιβαρή όσο και προβλέψιμη, αποκτά σήμερα τραγικές και αφόρητα επίκαιρες διαστάσεις, που ξεπερνούν ένα κοινότοπο χρονικό ηρωισμού και τολμηρής πολιτικής δέσμευσης.

Ισπανία, Ελλάδα. 2021. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: MIKROKOSMOS

Περισσότερες πληροφορίες

Mediterraneo - Ο Νόμος της Θάλασσας

Mediterraneo
2,5
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 109 '
  • Μαρσέλ Μπαρένα

Βλέποντας τη φωτογραφία του τρίχρονου Σύριου Αϊλάν που βρέθηκε πνιγμένος στα τουρκικά παράλια, ο Ισπανός ιδιοκτήτης μιας εταιρείας ναυαγοσωστικών υπηρεσιών αποφασίζει το φθινόπωρο του 2015 να πάει στη Λέσβο για να βοηθήσει στη διάσωση προσφύγων. Σοκαρισμένος απ’ όσα αντικρίζει και πεισμωμένος από την αδιαφορία των αρχών, θα μετατρέψει την ολιγοήμερη αποστολή του σε έργο ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.