Πανηγυρικό φινάλε στις "Ταινίες Τσέπης" - Δείτε τη νικήτρια ταινία

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη χρονιά του διαγωνισμού που υπόσχεται να γίνει θεσμός.

Ταινίες Τσέπης λήξη1

Έπεσε η αυλαία του πρώτου κινηματογραφικού διαγωνισμού "Ταινίες Τσέπης", ο οποίος απένειμε τις δάφνες του το περασμένο Σάββατο (27/5) στον κινηματογράφο Άστορ, προβάλλοντας τις 16 φιναλίστ μικρού μήκους προτού ανακοινωθεί ποια ταινία απέσπασε τις περισσότερες ψήφους του κοινού.

Ταινίες Τσέπης βραβεία

Θυμίζουμε πως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν η δημιουργία μίας μικρού μήκους (2-6') ανεξαρτήτως είδους (μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, οπτικό δοκίμιο), γυρισμένης όμως αποκλειστικά με κινητό τηλέφωνο και με επίκεντρο τη θεματική "Σάββατο Βράδυ". Οι 16 φιναλίστ διεκδίκησαν το βραβείο κοινού, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1.000€ και μία συσκευή Samsung Galaxy S23 Ultra. Η κριτική επιτροπή που επέλεξε τις φιναλίστ αποτελούταν από τους:  Δάφνη Χαιρετάκη (ακηνοθέτρια), Κωνσταντίνο Σαμαρά (σκηνοθέτης), Δημήτρη Ζάχο (σκηνοθέτης) και μέλη του περιοδικού Cinematek.

Ταινίες Τσέπης λήξη3

Αφού, λοιπόν, οι θεατές του Άστορ παρακολούθησαν τις φιναλίστ μικρού μήκους στη μεγάλη οθόνη, ανακοινώθηκαν οι πρώτοι νικητές του διαγωνισμού "Ταινίες Τσέπης". Η ταινία που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους βάσει online ψηφοφορίας είναι η "Συνάντηση" των Αδαμάντιου Αναστασιάδη και Αδαμαντίας Πιλισσά. Η υπόθεσή της αφορά την καθημερινότητα μιας ηλικιωμένης γυναίκας η οποία διαταράσσεται από ένα απρόοπτο γεγονός. Δείτε την ταινία εδώ:

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι φιναλίστ βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους με ένα βραβείο - ειδικά σχεδιασμένο για το επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των "Tαινιών Τσέπης". Μπορείτε να τις παρακολουθήσετε όλες εδώ. Αμέσως μετά την τελετή λήξης ακολούθησε πάρτι στο φουαγιέ του Άστορ.

Ταινίες Τσέπης λήξη2

Τέλος, σημειώστε πως λόγω της θερμής συμμετοχής στην πρώτη διοργάνωση "Ταινίες Τσέπης", το περιοδικό Cinematek τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσει μία επιπλέον λίστα ταινιών οι οποίες θα προβληθούν στο Cinematek.gr και θα αποτελέσουν μια ευρύτερη επιλογή "Ταινιών Τσέπης" εκτός συναγωνισμού, ώστε να αποκτήσουν την ορατότητα που αξίζουν. Οι "Ταινίες Τσέπης" ανανεώνουν το ραντεβού με τους δημιουργούς για το 2024.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.