Evil Dead Rise

2

Η πιο gore ταινία της χρονιάς διαθέτει αιματοβαμμένο τσαγανό, αλλά όχι και επαρκείς ιδέες ώστε να αναβιώσουν το πνεύμα του εμβληματικού «Evil Dead».

Evil Dead Rise

Δέκα χρόνια μετά το λησμονημένο "Πρόσωπο του Κακού" (Φέντε Άλβαρεζ), ο Ιρλανδός Λι Κρόνιν ("Η Τρύπα") επιχειρεί να αναμετρηθεί επίσης με τη βαριά κληρονομιά του εμβληματικού horror franchise "Evil Dead" (Σαμ Ράιμι), κάνοντας μια καινούργια αρχή. Εν προκειμένω, μια γυναίκα επισκέπτεται ύστερα από καιρό την αδερφή της και μητέρα τριών παιδιών, όταν ένας σεισμός απελευθερώνει ένα διαβολικό πνεύμα που απειλεί να τους κυριεύσει.

Αν και αδικαιολόγητο το γιατί, η υπόθεση πλαισιώνεται από την "Evil Dead" ομπρέλα, μιας και οι συνδέσεις με το πρωτότυπο franchise είναι ανεπαρκείς (απεικόνιση Necronomicon), ο Κρόνιν χρησιμοποιεί την αναμέτρηση με το κακό ως μεταφορά για τη συμφιλίωση της κεντρικής ηρωίδας με το άγχος της μητρότητας. Μια έννοια η οποία θίγεται επιδερμικά, παρόλο που έχει απασχολήσει τον Ιρλανδό και στην "Τρύπα". Ωστόσο, προσπερνώντας ορισμένες βολικές σεναριακές λύσεις, προσφέρεται ένα αξιομνημόνευτο σερί αιματοβαμμένων σκηνών gore ανθολογίας, οι οποίες αποδεικνύουν το τσαγανό ενός φιλμ, που θα επωφελούνταν από λιγότερη σοβαροφάνεια και περισσότερο χιούμορ αλά Σαμ Ράιμι.

Ν. Ζηλανδία, ΗΠΑ, Ιρλανδία. 2023. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Evil Dead Rise

2
  • Τρόμου
  • 2023
  • Διάρκεια: 97 '
  • Λι Κρόνιν

Μια γυναίκα επισκέπτεται ύστερα από καιρό την αδερφή της και μητέρα τριών παιδιών, όταν ένας σεισμός απελευθερώνει ένα διαβολικό πνεύμα που απειλεί να τους κυριεύσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.