Αναβιώνει το θερινό σινεμά Ζαΐρα στο Γαλάτσι

Ο Δήμος της περιοχής ανακοίνωσε την έναρξη των φιλόδοξων εργασιών στον ιστορικό κινηματογράφο.

Ζαΐρα θερινός

Εξαιρετικά ευχάριστα νέα για την περιοχή του Γαλατσίου, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Δήμος της περιοχής, ξεκινούν τα έργα για την ανακατασκευή του ιστορικού θερινού σινεμά Ζαΐρα, 25 χρόνια μετά το γκρέμισμά του.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, στις 5/4 υπογράφηκε σύμβαση για την έναρξη των εργασιών που αφορούν την "κατασκευή βιοκλιματικού διατηρητέου κινηματογράφου και υπόγειου χώρου στάθμευσης" και πρόκειται να διαρκέσουν δυόμιση χρόνια. Το οικόπεδο περικλείεται από τη Λεωφόρο Γαλατσίου και τις οδούς Κύκνων, Μεσολογγίου και Τανάγρας.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε σχετικά: "Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η μεγάλη προσπάθεια ετών, προκειμένου να 'ζωντανέψουμε' ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας και να προσφέρουμε ένα μοντέρνο βιοκλιματικό κινηματογράφο, καθώς και υπόγειες θέσεις στάθμευσης στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του Γαλατσίου".

Ο θερινός κινηματογράφος Ζαΐρα λειτουργούσε επί 36 χρόνια (1957-1993) και πήρε το όνομά του από την αρχιτεκτόνισσα κόρη του επιχειρηματία Σπυρίδωνα Πανά. Με τη σειρά του, ο κ. Πανάς υπηρξε ένας εκ από τους πρώτους εισαγωγείς καφέ στην Ελλάδα και ιδρυτής του εν λόγω θερινού. Μάλιστα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, παραπλεύρως του κινηματογράφου η οικογένεια Πανά κατασκεύασε το στούντιο όπου γυρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος του φιλμ "Οι Απάχηδες των Αθηνών" (Ηλίας Παρασκευάς, 1950) με πρωταγωνιστές τους Άννα Καλουτά και Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Τα σχέδια ανακατασκευής του Ζαΐρα δείχνουν αν μη τι άλλο φιλόδοξα και εντυπωσιάκα, έτσι ελπίζουμε σύντομα να καθίσουμε στις ανανεωμένες καρέκλες του κινηματογράφου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.