Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης

3

Βραβείο των Ελλήνων κριτικών στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης για ένα κινηματογραφικά απλό, όσο και χιουμοριστικό, νοσταλγικό και κατά στιγμές ευρηματικό σχόλιο πάνω στο αμερικανικό όνειρο.

Όταν η Τσέλι συνάντησε τη Δήμητρα - ταινιοθήκη

Αμέτρητοι οι κατά καιρούς κυνηγοί του αμερικανικού ονείρου, πάμπολλοι και όσοι κατάφεραν τελικά να το αγκαλιάσουν. Μία απ’ αυτούς ήταν η εβραϊκής και ισπανικής καταγωγής Θεσσαλονικιά Τσέρι Γουίλσον, η οποία πέρασε διά πυρός και σιδήρου για να αποφύγει το Ολοκαύτωμα, ταξιδεύοντας μόνη της ως την άλλη άκρη του Ατλαντικού και στήνοντας στο κέντρο του Μανχάταν των 70s μια μίνι αυτοκρατορία από κινηματογραφικές αίθουσες πορνό. Ήταν μια δυναμική όσο και εντελώς αντισυμβατική –από την κοινωνική ως την ερωτική συμπεριφορά της– φιγούρα για την εποχή της, η οποία διαπραγματεύτηκε με τους δικούς της όρους τις έννοιες της οικογενειακής ευτυχίας, της οικονομικής επιτυχίας και της προσωπικής αξιοπρέπειας.
Το εξωστρεφές ταμπεραμέντο της, το οποίο άλλαξε τα ερωτικά ήθη μιας ολόκληρης πόλης, κουβαλούσε μαζί του και μια "πολύχρωμη" όσο και τραυματική εθνική κληρονομιά. Η Ελληνοαμερικανίδα Βάλερι Κοντάκος ("Who’s on First", "Μάνα") απέσπασε το βραβείο των Ελλήνων κριτικών στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντάς τη σε ένα κινηματογραφικά απλό, όσο και χιουμοριστικό, νοσταλγικό και κατά στιγμές ευρηματικό (τα κινούμενα σχέδια) γυναικείο πορτρέτο.

Ελλάδα, Καναδάς, ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 78΄

Περισσότερες πληροφορίες

Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης

Queen of the Deuce
3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2022
  • Διάρκεια: 78 '
  • Βάλερι Κοντάκος

Το πορτρέτο της εβραϊκής καταγωγής Θεσσαλονικιάς Τσέρι Γουίλσον, η οποία στο Μανχάταν των 70s έστησε μια μίνι αυτοκρατορία από κινηματογραφικές αίθουσες πορνό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.