5 must-see ταινίες στο 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Αυτά είναι τα φιλμ που δεν πρέπει να χάσεις στην τρικολόρ διοργάνωση, η οποία έχει ανάψει τους προβολείς της σε Άστορ, Δαναό και Γαλλικό Ινστιτούτο.

Για Όλα Φταίει το Γκαζόν «Για Όλα Φταίει το Γκαζόν»

Αυτά είναι τα φιλμ που δεν πρέπει να χάσεις στο 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου (21-29/3), η οποία έχει ανάψει τους προβολείς της σε Άστορ, Δαναό και Γαλλικό Ινστιτούτο. Διάβασε περισσότερα για την τρικολόρ διοργάνωση εδώ.

"Σεντ Ομέρ"

Saint Omer

Συνοδεία διακρίσεων (Αργυρός Λέοντας στην Μπιενάλε και βραβείο Σεζάρ καλύτερου ντεμπούτου), το δράμα της Αλίς Ντιόπ διεκδικεί επίσης με αξιώσεις τις δάφνες του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ. Κι αυτό, έχοντας ως ηρωίδα μια νεαρή, η οποία κατηγορείται για το θάνατο του βρέφους της, το οποίο εγκατέλειψε σε μια παραλία την ώρα της παλίρροιας.

"Κυκλάδες"

Les Cyclades

Ο Μαρκ Φιτουσί ("Call My Agent") επισκέπτεται το Αιγαίο με αφορμή την κομεντί "Κυκλάδες". Εδώ, η Λορ Καλαμί, η Ολίβια Κοτέ και η Κρίστιν Σκοτ Τόμας ενσαρκώνουν τρεις φίλες, οι οποίες επανενώνονται ύστερα από χρόνια και, στην προσπάθειά τους να καλύψουν τον χαμένο χρόνο, ταξιδεύουν στην Αμοργό, όπου τους περιμένουν περιπετειώδεις διακοπές.

"Ο Μικρός Νικόλας: Τι Περιμένουμε για να Είμαστε Ευτυχισμένοι;"

Le Petit Nicholas animation

Ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες της παιδικής λογοτεχνίας μάς συστήνεται από την αρχή με ένα animation. Στο "Τι Περιμένουμε…" βλέπουμε πώς οι Ρενέ Γκοσινί και Ζαν-Ζακ Σεμπέ σκαρφίστηκαν το χαρακτήρα του σκανταλιάρη Νικόλα και τις περιπέτειες στις οποίες βρέθηκε μπλεγμένος. Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία απέσπασε το πρώτο βραβείο στο κορυφαίο φεστιβάλ του Ανεσί.

"Για Όλα Φταίει το Γκαζόν"

Για Όλα Φταίει το Γκαζόν2

Ανατρεπτική κωμωδία που έφερε μικρή επανάσταση στη μεγάλη οθόνη, το φιλμ της Ζοσιάν Μπαλασκό που πρωταγωνιστεί επίσης μαζί με τους Αλέν Σαμπά και Βικτόρια Αμπρίλ, απεικονίζει σπαρταριστά ένα απροσδόκητο ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε ένα ανδρόγυνο και μία ακόμα γυναίκα. Η ταινία εξελίχθηκε σε σουξέ των 90s, προσδίδοντας πολύτιμη bi ορατότητα στο σινεμά.

"Ορλάντο, η Πολιτική μου Αυτοβιογραφία"

Orlando Biographie Politique

Με βραβείο στις αποσκευές του από το τμήμα Encounters της Berlinale, το φιλμ του Πολ Μπ. Πρεσιάδο, όπου ο σκηνοθέτης εμπνέεται από το εμβληματικό "Ορλάντο" της Βιρτζίνια Γουλφ, συγκεντρώνει 26 τρανς και non binary άτομα ώστε να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στο φακό, σε ένα έργο ριζοσπαστικό όσο και επίκαιρο.


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.