Οι "Πικροδάφνες" της Πάολας Ρεβενιώτη ανθίζουν στην Κυψέλη

Το ντοκιμαντέρ της εμβληματικής και πολυπρισματικής δημιουργού προβάλλεται εδώ και μήνες γεμίζοντας κάθε εβδομάδα το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Οι Πικροδάφνες

Πολυπρισματική δημιουργός και εμβληματική περσόνα, η Πάολα Ρεβενιώτη τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στην παραγωγή μιας σειράς από ντοκιμαντέρ, ενίοτε βιωματικά, τα οποία προσφέρουν πολύτιμη ορατότητα σε θεματικές αφανείς στο ελληνικό σινεμά. Όπως συμβαίνει και με τις "Πικροδάφνες", την ταινία που απέσπασε δύο βραβεία στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (ειδική μνεία στα τμήματα Film Forward και Mermaid) και η οποία τους τελευταίους μήνες γεμίζει εβδομαδιαία το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Η Ρεβενιώτη και η ομάδα της, αναζητώντας μια αίθουσα να παρουσιάσουν τις "Πικροδάφνες", οδηγήθηκαν στο πάντα φιλόξενο υπόγειο της Κύπρου, στην Κυψέλη, όπου προγραμματίστηκαν δύο προβολές τον περασμένο Οκτώβριο. Έκτοτε και εξαιτίας της εξαιρετικά θερμής ανταπόκρισης του κοινού, το οποίο γέμιζε κάθε φορά το Κέντρο, έχουν περάσει πάνω από 20 προβολές και περισσότερα από 1.000 κομμένα εισιτήρια. Πρόκειται για μια πραγματική επιτυχία, δεδομένου ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια τυπική κινηματογραφική διανομή η οποία "απλώνεται" σε βάθος επτά μηνών πια.

Η ταινία ακολουθεί την Μπέτυ Βακαλίδου, την Εύα Κουμαριανού και την Πάολα Ρεβενιώτη, τρεις τρανς γυναίκες που γνωρίζονται μεταξύ τους περισσότερα από σαράντα χρόνια, κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής βόλτας στην Αθήνα. Η Μπέτυ, η Εύα και η Πάολα επισκέπτονται ξανά τους δρόμους όπου ξεκίνησαν από νεαρή ηλικία τη σεξεργασία, τα μέρη στα οποία χάρηκαν τη ζωή, αγάπησαν και αγαπηθήκαν κι εκείνα όπου αγωνίστηκαν, έζησαν και αντιστάθηκαν. Διαβάστε την κριτική του "α" για το ντοκιμαντέρ εδώ, ενώ θυμίζουμε πως οι "Πικροδάφνες" ήταν μια από τις αγαπημένες ταινίες του περιοδικού τη χρονιά που πέρασε.

Οι "Πικροδάφνες" προβάλλονται μονάχα δύο  ακόμα φορές στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, στις 26/3 και τις 9/4.

Περισσότερες πληροφορίες

Πικροδάφνες

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2021
  • Διάρκεια: 67 '
  • Πάολα Ρεβενιώτη

Μια βόλτα στη νυχτερινή Αθήνα μέσα από τα μάτια της Μπέτυς Βακαλίδου, της Εύας Κουμαριανού και της Πάολας Ρεβενιώτη, τριών τρανς γυναικών που δούλεψαν χρόνια ως σεξεργάτριες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.