Ταινία για το σχεδιαστή Gianni Versace στο 4ο Athens Fashion Film Festival

Η σινε-διοργάνωση που αποθεώνει τη μόδα και το σινεμά παρουσιάζει σε πανελλήνια πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του διάσημου δημιουργού.

The Genius of Gianni Versace Alive1

Με μια κλασάτη πανελλήνια πρεμιέρα ξεκινά το προσεχές 4ο Athens Fashion Film Festival (14-16/3, Ωδείο Αθηνών).

Ο λόγος για το ντοκιμαντέρ "The Genius of Gianni Versace Alive" (Σαλβατόρε Ζανίνο) το οποίο, όπως προδίδει ο τίτλος, αφορά τη ζωή του θρυλικού Ιταλού σχεδιαστή μόδας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου:
"Γυρισμένο στην έπαυλη του Gianni Versace στο Μαϊάμι όπου κάθε αντικείμενο είναι ένα ξεχωριστό έργο τέχνης, το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να ζωντανέψει την ιδιοφυΐα του Ιταλού κολοσσού της μόδας. Μέσα από αρχειακό υλικό και τις εξομολογήσεις φίλων και παλιών συνεργατών, προκύπτει παράλληλα το πορτραίτο ενός αναγεννησιακού σχεδιαστή, ενός ανθρώπου που δεν σταμάτησε στιγμή να εμπνέεται από την εποχή του για να δημιουργήσει ένα αυστηρά προσωπικό σύμπαν υψηλής αισθητικής".

The Genius of Gianni Versace Alive2

Η καλλιτεχνική διευθύνρια του φεστιβάλ Νικόλ Αλεξανδροπούλου, σημειώνει για την συγκεκριμένη επιλογή: "Όπως συμβαίνει με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές, η προσωπικότητα κι η καλλιτεχνική έκφραση του Gianni Versace δεν θα μπορούσε να μείνει περιορισμένη σε ένα ένα ατελιέ. Εκεί όμως που οι περισσότεροι έψαχναν την πλήρωση του οράματός τους μέσα τις συνέργειες της μόδας, ο Versace δημιούργησε μια φυσική προέκταση της ιδιοφυΐας του. Εκμοντέρνισε την περίφημη πλέον 'Casa Casuarina', κλειδώνοντας μέσα της ένα σύμπαν από αναφορές, μυστικές γεωμετρίες και χρώματα, για να ζήσει τα πέντε τελευταία χρόνια της ζωής του περικυκλωμένος από ένα ζωντανό μουσείο, που μπορούσε να μετατρέψει τα πάντα σε τέχνη. Για εμένα προσωπικά η μόδα, μαζί φυσικά με το fashion film, θα έπρεπε να αποτελεί ακριβώς αυτό. Μια μυστήρια δύναμη χωρίς κανόνες, που μπορεί να μεταμορφώσει τα πάντα γύρω της και γύρω μας σε αισθητική. Το νέο ντοκιμαντέρ του Salvatore Zannino, το οποίο γυρίστηκε μέσα στην βεβηλωμένη έπαυλη του Versace, στάθηκε ιδανική αιτία κι αφορμή για να επανέλθουμε σε αυτή την ιδέα".

Διαβάστε περισσότερα για το 4ο Athens Fashion Film Festival εδώ και βρείτε αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ.

Παράλληλα, η διοργάνωση ανακοίνωσε τα μέλη των κριτικών επιτροπών της, όπου συναντάμε μια σειρά γνωστών ονομάτων. Τις καλύτερες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος βραβεύουν οι Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου (ηθοποιός, πρόεδρος της επιτροπής), Ελένη Ανδρουτσοπούλου (Υπεύθυνη Ελληνικού Προγράμματος, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), Εβελίνα Δαρζέντα (ενδυματολόγος, σκηνογράφος), Μαρία Δρανδάκη (παραγωγός, Homemade Films), Βασίλης Ζούλιας (σχεδιαστής ρούχων), Έβελυν Καζαντζόγλου (fashion blogger, content creator), Θανάσης Νεοφώτιστος (σκηνοθέτης), Μάρκο Γκαστίν (σκηνοθέτης, παραγωγός), Carlos Muñoz Gómez-Quintero (διευθυντής φωτογραφίας). Ενώ, η Επιτροπή Νέων που απονέμει τα βραβεία best in show και καλύτερης φοιτητής ταινίας, αποτελείται από τους: Ζακ Σιμχά (σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός, πρόεδρος της επιτροπής), Πένυ Δάλκου (Climate Justice Advocate), Εβελίνα Στολτίδου (freelance producer, music-artist manager, casting director και μοντέλο), Νάσια Συντέτα (σχεδιάστρια μόδας), Ηρακλής Τσουζίνοφ (μοντέλο).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.