Ο "Τιτανικός" κυκλοφορεί ξανά στους κινηματογράφους σε 3D

Με αφορμή την 25η επέτειο από την πρεμιέρα της βραβευμένης με 11 Όσκαρ ταινίας, το θρυλικό φιλμ του Τζέιμς Κάμερον επιστρέφει στις μαρκίζες.

Τιτανικός1

Κόστισε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια για να γυριστεί, ήταν η ακριβότερη κινηματογραφική παραγωγή στην ιστορία για την εποχή της, αλλά έφτασε να κερδίζει 11 βραβεία Όσκαρ και να συγκεντρώνει συνολικά 2,18 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Ο "Τιτανικός", που κυκλφόρησε το 1997 σαρώνοντας τα πάντα, παραμένει μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες που φτιάχτηκαν ποτέ και επιστρέφει στους κινηματογράφους σε 3D, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο 25 χρόνων από την πρεμιέρα της.

Σχεδόν αποκλειστική ευθύνη για την επιτυχία του "Τιτανικού" φέρει ο σκηνοθέτης της Τζέιμς Κάμερον, ο άνθρωπος ο οποίος για περισσότερα από τριάντα χρόνια σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ στα κινηματογραφικά ταμεία. Συγκεκριμένα, τρεις από τις ταινίες του βρίσκονται στην κορυφαία τετράδα των πιο εμπορικά επιτυχημένων ταινιών όλων των εποχών. Αναλυτικότερα, στη θέση νούμερο ένα βρίσκεται το "Avatar" (2009) με 2,9 δις, στην τρίτη ο "Τιτανικός" με 2,18 και στην τέταρτη το σίκουελ "Avatar: The Way of Water" (2022) με 2,12 που παίζεται ακόμα στους κινηματογράφους. Κάπως έτσι, συγκεντρωτικά τα φιλμ του Κάμερον έχουν καταφέρει συνολικά να ξεπεράσουν τα 8 δις σε εισπράξεις παγκοσμίως. Ιδρώσαμε...

Τιτανικός2

Παρότι ο Κάμερον ήδη είχε σπουδαίες ταινίες στο όνομά του (οι δύο "Εξολοθρευτές", η "Άβυσσος"), ο "Τιτανικός" ήταν εκείνη που με κάποιον τρόπο τον θεμελίωσε για πάντα στην κινηματογραφική ιστορία. Και τώρα, έχουμε την ευκαιρία να "επιβιβαστούμε" ξανά στο εντυπωσιακό πλην τραγικό πλοίο. Θυμίζουμε πως η υπόθεση, με πρωταγωνιστές τους Κέιτ Γουίνσλετ και Λεονάρντο ντι Κάπριο, εκκινεί με την εκατοντάχρονη Ρόουζ, επιζήσασα του "Τιτανικού", να διηγείται την ιστορία της πάνω στο θρυλικό υπερωκεάνιο, το οποίο απέπλευσε στις 10 Απριλίου 1912 από το Σαουθάμπτον και δεν έφτασε ποτέ στη Νέα Υόρκη.

Η επανέκδοση του τρισδιάστατου "Τιτανικού" κυκλοφορεί στις 9 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.