Νέο διαγωνιστικό τμήμα για παιδιά και νέους στο φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας

Η κορυφαία διοργάνωση διευρύνει το πρόγραμμά της με μια ολόφρεσκη ενότητα.

Λογότυπο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας 2022

Η κορυφαία διοργάνωση για τις ταινίες μικρού μήκους στην Ελλάδα, το Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας, ανακοίνωσε την ένταξη ενός νέου διαγωνιστικού τμήματος στο πρόγραμμά του, το οποίο εγκαινιάζεται στη φετινή 46η διοργάνωσή του (4-10/9).

Ο λόγος για το "Kiddo", την ενότητα που απευθύνεται σε παιδιά και νέους και έχει επικεφαλής τη Δραμινή ηθοποιό Έλενα Μαυρίδου, η οποία περιγράφει ως εξής το σκεπτικό του καινούριου τμήματος:
"Δεν υπάρχει πιο σύγχρονος άνθρωπος αυτή τη στιγμή από τα μικρά παιδιά που μπορούν και χειρίζονται τα ψηφιακά μέσα με άνεση και γνώση. Εάν η γνώση αυτή στραφεί προς τις τέχνες μπορεί να δημιουργηθεί ένα φυτώριο καινούργιων καινοτόμων ιδεών. Η συναισθηματική νοημοσύνη και κριτική ικανότητα των παιδιών δημιουργεί το έδαφος για τις κοινωνίες του μέλλοντος.
Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας μέσα από τη πολύχρονη εκπαίδευση στους μαθητές της Δράμας προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, παιδικές προβολές και παιδικά εργαστήρια κινηματογράφου.
Με χαρά ανακοινώνουμε το νέο διαγωνιστικό πρόγραμμα Kiddo για ταινίες από κινηματογραφιστές αλλά και από τα ίδια τα παιδιά και εφήβους.
Το διαγωνιστικό τμήμα απευθύνεται σε δημιουργούς για ταινίες για παιδιά & εφήβους με σύγχρονες θεματικές. Δίνεται επίσης την ευκαιρία σε μικρούς δημιουργούς να προβάλλουν τις ταινίες τους. Ταινίες Φτιαγμένες από παιδιά για παιδιά, με στόχο να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και να καλλιεργήσουν τη δική τους αισθητική αντίληψη.
Ο διαγωνιστικός χαρακτήρας έχει στόχο να προετοιμάσει τους νέους σινεφίλ αλλά και τους μελλοντικούς δημιουργούς στη τέχνη του κινηματογράφου".

disff_poster2022_2
disff_poster2022_2

Η διαδικασία υποβολής ταινιών για το 46ο φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας έχει ξεκινήσει, τόσο για το τμήμα "Kiddo" όσο και για τα υπόλοιπα της διοργάνωσης. Φέτος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να υποβάλουν την ταινία τους έως τις 15 Μαΐου για το Εθνικό και Εθνικό Σπουδαστικό πρόγραμμα και έως τις 8 Μαΐου για το Διεθνές, το Διεθνές Σπουδαστικό και το νέο διαγωνιστικό πρόγραμμα "Kiddo".

Οι ταινίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα filmfreeway.com, συγκεκριμένα εδώ:
https://filmfreeway.com/Dramafilmfestival

Θυμίζουμε πως για την υποβολή ταινιών στο εθνικό φεστιβάλ απαιτείται ελληνική πρεμιέρα, ενώ γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικές και κινουμένων σχεδίων που έχουν ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2022. Η υποβολή συμμετοχής είναι δωρεάν για Έλληνες και Κύπριους σκηνοθέτες.

Για συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό, οι ταινίες πρέπει να είναι παραγωγής 2023, το κόστος υποβολής ανά ταινία είναι 15 ευρώ, ενώ η διάρκεια της ταινίας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 45 λεπτά. Για το Διεθνές Σπουδαστικό (ταινίες παραγωγής 2022-2023), το κόστος υποβολής είναι 5 ευρώ και η διάρκεια της ταινίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ελληνική πρεμιέρα.

Οι όροι συμμετοχής περιγράφονται αναλυτικά εδώ: https://www.dramafilmfestival.gr/wp-content/uploads/2023/01/Κανονισμος-όροι-συμμετοχής-2023.pdf

Περισσότερες πληροφορίες:
info@dramafilmfestival.gr (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας)
Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575
Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.