"Οι Κυκλάδες": H νέα ταινία της Ολίβια Κοτ και της Κριστίν Σκοτ Τόμας γυρίστηκε στην Ελλάδα

Μια ταινία για τη φιλία και το απέραντο γαλάζιο της Ελλάδας.

Οι Κυκλάδες

Οι Κυκλάδες έχουν εμπνεύσει πολλά έργα τέχνης αλλά και ταινίες που έχουν μείνει στην ιστορία του σινεμά. Ο Μαρκ Φιτούσι, ο σκηνοθέτης της ταινίας "Οι Κυκλάδες" είχε μαγευτεί από το "Απέραντο Γαλάζιο" του Λικ Μπεσόν κι όταν βρέθηκε στην Αμοργό ανακάλυψε από κοντά την ομορφιά της χώρας μας και το καλύτερο σκηνικό για τη νέα του ταινία.

Σε συνέντευξή του στο AlloCine εξήγησε ότι "λίγο καιρό πριν ξεκινήσω να γράφω, έτυχε να μένω στις Κυκλάδες. Σταματώ στην Αμοργό και εκεί ανακαλύπτω ότι αυτό το νησί είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην ταινία του Λικ Μπεσόν. Μια μεγάλη αλλαγή σκηνικού. Οι ταβέρνες μεταδίδουν οι εικόνες του στη μεγάλη οθόνη, η μουσική του Ερικ Σέρα είναι σε όλα τα ξενοδοχεία, ακόμα και στη καφετέρια του λιμανιού που μετονομάστηκε με το όνομα της ταινίας. Μακάρι το φαινόμενο να συνεχιστεί πέρα ​​από τη γενιά μου, με εξέπληξε”.

Η πλοκή της ταινίας αφορά σε δυο αχώριστες φίλες που μετά από χρόνια έχασε η μία την άλλη. Όταν συναντιούνται ξανά κάνουν το ταξίδι στις Κυκλάδες που πάντα ονειρεύονταν. Εκεί ανακαλύπτουν ότι πλέον έχουν μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στις διακοπές αλλά και στη ζωή! Πρόκειται για μια road movie με πολλές ανατροπές και ακόμα περισσότερες μαγευτικές εικόνες με πανέμορφα ελληνικά τοπία, στην οποία πρωταγωνιστούν η Ολίβια Κοτ και η Λορ Καλαμί ενώ και η Κριστίν Σκοτ Τόμας έχει ένα ρόλο-έκπληξη.

Η ηθοποιός μοιράστηκε τρεις φωτογραφίες από την νέα της ταινία με τις συμπρωταγωνίστριές της, γράφοντας "”Οι Κυκλάδες”, πηγαίνετε εκεί για τον ήλιο και το καλό χιούμορ”, αναφερόμενη στα ελληνικά νησιά αλλά και την ίδια την ταινία.

Πηγή: Harpersbazaar.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.