Μπερλινάλε 2023: Έναρξη με την κομεντί "She Came to Me" της Ρεμπέκα Μίλερ

Το 73ο φεστιβάλ Βερολίνου σηκώνει αυλαία με μια ρομαντική κωμωδία στην οποία συμμετέχει ένα πρωτοκλασάτο καστ.

she_came_to_me

Κάτι παραπάνω από ένας μήνας απομένει για την έναρξη του 73ου Φεστιβάλ Βερολίνου (16-26/2) και έτσι έφτασε η ώρα για τη διοργάνωση να ανακοινώσει την ταινία με την οποία θα σηκώσει αυλαία φέτος.

Πρόκειται για τη ρομαντική κωμωδία "She Came to Me" της Ρεμπέκα Μίλερ, την έκτη ταινία της σκηνοθέτριας που επιστρέφει στη δράση μετά από οκτώ χρόνια και το "Η Μάγκι Έχει Σχέδιο". Στην κομεντί πρωταγωνιστεί ένα πρωτοκλασάτο καστ το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Πίτερ Ντίνκλαντζ, Αν Χάθαγουεϊ, Μαρίσα Τομέι και Τζοάνα Κούλιγκ. Η υπόθεση αφορά ένα συνθέτη που έχει χάσει την έμπνευσή του, αλλά ανακαλύπτει ξανά το πάθος του για τη δημιουργία ύστερα από μια εφήμερη ερωτική περιπέτεια.

Οι διευθυντές της Μπερλινάλε Μαριέτε Ρίσενμπεκ και Κάρλο Σατριάν δήλωσαν σχετικά με την επιλογή τους:
"Είμαστε χαρούμενοι να 'ανοίξουμε' το φεστιβάλ με μια ακαταμάχητη κωμωδία η οποία βασίζεται στις οικείες καθημερινές διαμάχες που αντιμετωπίζει η δυτική κοινωνία. Οι χαρακτήρες, όπως τους σκαρφίστηκε η Ρεμπέκα Μίλερ και ενσαρκώνονται από τους φανταστικούς ηθοποιούς, εμπιστεύονται την έμπνευση της στιγμή αντί να ακολουθούν άκριτα τις κοινωνικές επιταγές. Όπως συνέβαινε με τις χολιγουντιανές ταινίες προ του κώδικα (σ.σ.: αναφέρονται στον κώδικα Χέις, ένα λογοκριτικό σώμα κανόνων που επιβάλλονταν στις αμερικανικές παραγωγές στο Μεσοπόλεμο), το 'She Came to Me' είναι μια μαγευτική ωδή στην ελευθερία της έκφρασης".

Υπενθυμίζουμε πως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στην 73η Μπερλινάλε είναι η Αμερικανίδα σταρ Κρίστεν Στιούαρτ ενώ, εν αναμονή του πλήρους προγράμματος, υπάρχει ήδη ελληνικό ενδιαφέρον στο Βερολίνο, καθώς το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Βασίλη Κατσούπη "Inside" με το Γουίλεμ Νταφόε ετοιμάζεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη γερμανική πρωτεύουσα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.