Ο Χένρι Κάβιλ βγάζει την κάπα του "Superman"

Παρελθόν από το υπερηρωικό franchise της DC αποτελεί ο ηθοποιός, «θύμα» των σαρωτικών αλλαγών που έχουν επέλθει στο στούντιο.

man_of_steel_henry_cavill

Οι σαρωτικές αλλαγές στο στρατόπεδο της DC συνεχίζονται. Από τη στιγμή που ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του κινηματογραφικού στούντιο Γουόλτερ Χαμάντα αντικαταστάθηκε από το λαοφιλές δίδυμο των Τζέιμς Γκαν και Πίτερ Σάφραν, οι δύο άντρες κάνουν ριζικές παρεμβάσεις στο υλικό της εταιρίας.

Έτσι, λίγες μέρες αφού η Πάτι Τζένκινς διαμαρτυρήθηκε μέσω Twitter για τη διακοπή των εργασιών πάνω στην τρίτη ταινία "Wonder Woman", κάτι που μένει να φανεί εάν ισχύει τελικά, μια νέα είδηση ήρθε να ταράξει τα "υπερηρωικά" νερά. Με μια ανακοίνωσή του στο Instagram, ο Χένρι Κάβιλ, ο ηθοποιός που ταυτίστηκε με τη μοντέρνα κινηματογραφική εκδοχή του Superman, μοιραστήκε πως δεν πρόκειται να ενσαρκώσει ξανά τον "άνθρωπο από ατσάλι".

Ο Κάβιλ μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Όπως όλα δείχνουν, τελικά δεν πρόκειται να επιστρέψω ως Superman. Αφού τον περασμένο Οκτώβριο το στούντιο ζήτησε να ανακοινώσω την επάνοδό μου, προτού γίνουν οι νέες προσλήψεις, εν τέλει αυτά τα νέα δεν είναι τα καλύτερα, αλλά έτσι είναι η ζωή. Η αλλαγή της φρουράς είναι κάτι που συμβαίνει. Το σέβομαι αυτό. Ο Τζέιμς και ο Πίτερ έχουν ένα σύμπαν να χτίσουν".

Η αλήθεια είναι πως όσο κι αν αδικείται ο Κάβιλ από αυτήν την εξέλιξη, η οποία βέβαια δεν τον θέτει απαραίτητα εξολοκλήρου εκτός DC, είναι μάλλον θεμιτοί. Οι Γκαν-Σάφραν καλούνται να ανανεώσουν εκ βαθέων το κινηματογραφικό σύμπαν ενός στούντιο το οποίο έχει χάσει την ταυτότητά του εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι, παρόλο που στην post-credit σκηνή του "Black Adam" είχε εμφανιστεί ο Κάβιλ με τη στολή του Superman, ενδεχομένως να είναι προς το καλύτερο πως ο άτρωτος υπερήρωας πρόκειται να αλλάξει ρότα.

Εξάλλου, οι Γκαν-Σάφραν έχουν ήδη στα σκαριά κάτι ολοκαίνουριο γύρω από τον Superman. Όπως γράφεται στην Αμερική, οι δυο τους έχουν εμπνευστεί μια φρέσκια εκδοχή του υπερήρωα, η οποία αφορά τα πρώτα χρόνια της καριέρας του ως ο δημοσιογράφος Κλαρκ Κεντ στη Μητρόπολη. Όταν, δηλαδή, σμιλεύεται ο πυρήνας του χαρακτήρα του και γνωρίζει ανθρώπους κομβικούς για τη ζωή του, όπως η Λόις Λέιν. Να σημειώσουμε εδώ πως όλα τα παραπάνω δε θέτουν σε κίνδυνο το επίσης "σουπερμανικό" πρότζεκτ των Τζ. Τζ. Έιμπραμς και Τα-Νέχισι Κόουτς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.