Τέλος Χρόνου

3

Η κατάσταση της σύγχρονης παιδείας μέσα από τα μάτια μιας νεοελληνικής γενιάς η οποία ετοιμάζεται να ενηλικιωθεί. Συγκινητικές οι εξομολογήσεις των παιδιών, δίνουν στην ταινία τη δύναμη ενός δράματος χαρακτήρων.

Telos_xronou

Όπως και στο "Citizen Xenos" (2018), το οποίο διερευνούσε τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στη ζωή έξι χαρακτήρων, έτσι και στο "Τέλος Χρόνου" ο Λουκάς Παλαιοκρασάς φιλτράρει την κοινωνικοπολιτική κριτική του μέσα από απλές ανθρώπινες ιστορίες. Αυτές των Σοφία, Λορντ, Νίκου και Αλέξανδρου, μαθητών της τρίτης λυκείου οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με την πίεση των πανελληνίων εξετάσεων. Επιπλέον, μια μαθητική κατάληψη επιβάλλει το προσωρινό κλείσιμο του σχολείου τους και ο covid-19 τους αναγκάζει σε διαδικτυακή παρακολούθηση των μαθημάτων.

Ακολουθώντας τους στη σχολική καθημερινότητά τους, το καταγραφικό χρονικό του Παλαιοκρασά διασταυρώνει τις απόψεις τους, όσο κι εκείνες των συμμαθητών και καθηγητών τους πάνω σε μικρά και μεγάλα, αστεία και σοβαρά, εφήμερα και διαχρονικά προβλήματα, τα οποία ξεκινούν από την κατάσταση της σύγχρονης παιδείας και απλώνονται στις τέσσερις γωνιές της αντιφατικής νεοελληνικής πραγματικότητας. Συγκινητικές οι εξομολογήσεις των παιδιών, δίνουν στην ταινία τη δύναμη ενός δράματος χαρακτήρων το οποίο κοιτάζει καλειδοσκοπικά και χωρίς έτοιμες απαντήσεις τις αγωνίες μιας αμήχανης νέας γενιάς μπροστά στην πρόκληση της ενηλικίωσής της.

Ελλάδα. 2021. Διάρκεια: 77΄

Περισσότερες πληροφορίες

Τέλος Χρόνου

3
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2021
  • Διάρκεια: 77 '
  • Λουκάς Παλαιοκρασάς

Η Σοφία, ο Λορντ, ο Αλέξανδρος και ο Νίκος είναι μαθητές τρίτης λυκείου, αντιμέτωποι με την πίεση των πανελλήνιων εξετάσεων. Επιπλέον, μια μαθητική κατάληψη επιβάλλει το κλείσιμο του σχολείου τους και ο Covid-19 τούς αναγκάζει σε διαδικτυακή παρακολούθηση των μαθημάτων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μια συνέντευξη για την πολιτική και την εργατική τάξη με τον "Παρείσακτο" Λαντζ Λι

Ο διακεκριμένος Γάλλος σκηνοθέτης ("Οι Άθλιοι") μιλά στο "α" για το νέο του κοινωνικό δράμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/09/2024

Σεμινάρια ιστορίας κινηματογράφου από τον Χρήστο Μήτση

Μάθετε τα πάντα για το παρελθόν και το παρόν της έβδομης τέχνης από τον πολύπειρο κριτικό κινηματογράφου του "α".

Ραντεβού με Έναν Serial Killer

Η αληθινή ιστορία του Ρόντνεϊ Αλκάλα ενισχύεται μυθοπλαστικά και μετατρέπεται σε ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ, το οποίο περιγράφει καίρια τον συστημικό μισογυνισμό μιας ολόκληρης εποχής και κοινωνίας.

Slow

Βραβείο σκηνοθεσίας στο Σάντανς για μια εναλλακτική ερωτική ιστορία η οποία αμφισβητεί με συγκινητική τρυφερότητα μια σειρά από στερεότυπα πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία και συντροφικότητα.

Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ

Με ρεαλισμό που αγγίζει το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, μια αληθινή ιστορία φωτίζει μια εναλλακτική, σκληρή, μα και αισιόδοξη συνάντηση ζωής και τέχνης.

Κόκκινο Νησί

Ατμοσφαιρική, χαμηλής έντασης ιστορία ενηλικίωσης ενός αγοριού, αλλά και μιας ολόκληρης χώρας, στη σκιά έντονων κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών.

Μπανέλ & Άνταμα

Γραφικά τοπία, γοητευτικές εικόνες και ένας κόσμος δέσμιος πολλαπλών προκαταλήψεων, σε ένα λακωνικό και χαμηλότονο, μα υποβλητικό σκηνοθετικό ντεμπούτο.