Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ γύρισε ένα ντοκιμαντέρ για τον πατέρα του (trailer)

Όλοι γνωρίζουν τον Iron Man, αλλά πόσοι ξέρουν τη μοναδική του δουλειά του ρηξικέλευθου σκηνοθέτη πατέρα του;

robert_downey_sr

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι ο πρεσβύτερος, μπορεί στη φιλμογραφία του να μην κατάφερε να κάνει μια μεγάλη εμπορική επιτυχία, ωστόσο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του underground αμερικανικού κινηματογράφου των '60s και '70s. Χάρη σε ταινίες με ελάχιστο προϋπολογισμό, όπως τις ριζοσπαστικές σάτιρες "Putney Swope" (1969), "Pound" (1970) και το αντισυμβατικό γουέστερν "Greaser's Palace" (1972), η σκηνοθετική δουλειά του Ντάουνι υπήρξε εμβληματική για την αμερικανική αντι-κουλτούρα της περιόδου.

Από την άλλη ο γιος του, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ως ηθοποιός έχει απολαύσει μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες και διασημότητα. Μάλιστα, ο πρώτος ρόλος του ήταν στην ηλικία των 5 ετών για χάρη του πατέρα του στο "Pound". Έκτοτε έχει αποσπάσει δύο οσκαρικές υποψηφιότητες ("Chaplin", "Τροπική Καταιγίδα") και έχει ενσαρκώσει δημοφιλείς ρόλους όπως τον Σέρλοκ Χολμς και φυσικά τον υπερήρωα Iron Man.

Τώρα ο Ντάουνι Τζούνιορ περνά πίσω από την κάμερα συν-σκηνοθετώντας μαζί με τον έμπειρο Κρις Σμιθ ("American Movie", "Fyre") το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του πατέρα του με τίτλο "Ρόμπερτ Ντάουνι ο Πρεσβύτερος". Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη πρόκειται για ένα "ένα τρυφερό και αυθάδικο πορτρέτο της ζωής, της καριέρας και των τελευταίων ημερών του ανεξάρτητου δημιουργού ταινιών Ρόμπερτ Ντάουνι του πρεσβύτερου, του οποίου το επαναστατικό πνεύμα ενέπνευσε δεκαετίες κινηματογραφικής αντικουλτούρας". Η ταινία γυρίστηκε σε διάστημα τριών ετών προτού ο Ρόμπερτ Ντάουνι χάσει τη ζωή του εξαιτίας της νόσου Πάρκινσον.

Το "Ρόμπερτ Ντάουνι ο Πρεσβύτερος" κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 2 Δεκεμβρίου.

Δείτε το τρέιλερ του "Ρόμπερτ Ντάουνι ο Πρεσβύτερος":

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.