Μάθε πώς να αφηγείσαι μια ιστορία με την καθοδήγηση του βραβευμένου Νίκου Πηλού

Στο σεμινάριο της σχολής "Όραμα", ο πολυβραβευμένος Έλληνας φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός θα διδάξει όλους τους "κανόνες" που κάποιος πρέπει να ακολουθήσει για να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη ιστορία βήμα-βήμα.

022_1.jpg

Για την δημιουργία μιας ιστορίας ντοκιμαντέρ υπάρχει μία ολόκληρη διαδικασία μεταξύ του να οραματιστείς την ιδέα μέχρι να της δώσεις μορφή και έννοια. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να προσεγγίσεις ένα πρότζεκτ, ωστόσο τα θεμελιώδη στοιχεία είναι τα ίδια για κάθε είδος δουλειάς. 

Σε αυτό το σεμινάριο της σχολής "Όραμα", ο πολυβραβευμένος Έλληνας φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός, θα διδάξει όλους τους "κανόνες" που κάποιος πρέπει να ακολουθήσει για να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη ιστορία βήμα-βήμα. Θα μάθουμε πώς βρίσκουμε μία ενδιαφέρουσα ιδέα, ένα σενάριo, πώς γίνεται ο ερευνητικός σχεδιασμός και ποιοι είναι τρόποι οπτικοποίησης. Επίσης, το σεμινάριο θα ασχοληθεί με θεματικές όπως η προ-παραγωγή, τα κόστη, τα χρονοδιαγράμματα και οι προθεσμίες. Τέλος θα δουμε πώς γίνεται μια φωτογράφηση, πως δουλεύεται αυτό το πεδίο, πώς κάνουμε editing και προετοιμασία παρουσίασης της ιστορίας, πώς την προωθούμε και πώς την προσαρμόζουμε για κάποια πλατφόρμα ή έκθεση.

Σημαντικό κομμάτι της διδασκαλίας θα αποτελέσει επίσης και η αλληλεπίδραση μεταξύ του καθηγητή και των συμμετεχόντων. Τις πρώτες τρεις μέρες όλοι θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν το πορτφόλιο τους, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν ιδέες και οπτικές γωνίες, να μοιραστούν εμπειρίες και να προτείνουν νέους αλλά και καθιερωμένους τρόπους αφήγησης. Μετά την κατανόηση των θεωρητικών πτυχών και της μεθοδολογίας, οι μαθητές θα κληθούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες. Με την καθοδήγηση του Νίκου Πηλού και μέχρι το τέλος του εργαστηρίου θα έχουν μία καινούργια ολοκληρωμένη ιστορία, έτοιμη να την προσθέσουν στο πορτφόλιο τους.

013_1-1.jpg

Ο Νίκος Πηλός είναι βραβευμένος και ένας από τους διασημότερους της Ευρώπης φωτορεπόρτερ-σκηνοθέτης, που αυτή τη στιγμή εδρεύει στην Αθήνα. Έχει ταξιδέψει πολύ, και με τη δουλειά του έχει καταγράψει πολέμους, φυσικές καταστροφές, τη φτώχεια, τον κοινωνικοοικονομικό αγώνα και τις πολιτιστικές αλλαγές. Η δουλειά του εμφανίζεται τακτικά σε κορυφαίες διεθνείς εφημερίδες και περιοδικά και έχει εκτεθεί σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Από την πρώτη του αποστολή στον Λίβανο το 1988, έχει καλύψει μεγάλα ιστορικά γεγονότα, όπως η ανατροπή του Νικολάε Τσαουσέσκου στη Ρουμανία, η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, οι πόλεμοι στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ο πόλεμος στο Ιράκ και τη σύγκρουση του 2006 στον Λίβανο.

Ημερομηνίες: 11,  12, 13, 19, 20, 26, 27 Νοεμβρίου & 10, 11 Δεκεμβρίου 
Ώρες: 18:00–21:00

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Heritage in Focus: Χώροι μουσικής και κινηματογράφου σε κίνδυνο

Στην πρώτη εκδήλωση θα συζητηθούν οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικοί χώροι στις πόλεις, εστιάζοντας στη μουσική σκηνή του Βερολίνου και το κινηματογραφικό τοπίο της Αθήνας

Τέσσερις μέρες γεμάτες μικρού μήκους του Athens Short Film Festival

Σαράντα ταινίες από όλο τον κόσμο παρουσιάζει η φρέσκια διοργάνωση που επιστρέφει στο Κουκάκι.

"Ο Νόμος του Μέρφυ": Άγγελε Φραντζή, πώς γύρισες την πιο φιλόδοξη ελληνική ταινία της χρονιάς;

Ο πολυσχιδής σκηνοθέτης ανοίγει τα χαρτιά του γύρω από την ορμητική παραγωγή, στην οποία η Κάτια Γκουλιώνη υποδύεται μια αποτυχημένη ηθοποιό που ζει διαδοχικές διαφορετικές πραγματικότητες, ελπίζοντας να βρει τον εαυτό της.

Ο Νόμος του Μέρφυ

Ένα γράμμα αγάπης στο ίδιο το σινεμά και τη ζωή, ένα μεθυστικό κολάζ αναφορών και ανθρωπιάς, το οποίο παρόλο που παρασύρεται από την ορμή και την πληθωρικότητά του.

Μικρά Πράγματα Σαν κι Αυτά

Αληθινά περιστατικά εμπνέουν ένα χαμηλότονο δράμα χαρακτήρων με κοινωνική ευαισθησία, διηγηματική λιτότητα και καίριες ερμηνείες (βραβείο στο Φεστιβάλ Βερολίνου για την Έμιλι Γουότσον).

Μικρό Θλιμμένο Κορίτσι

Εσωστρεφής όσο και δημιουργικά πρωτότυπος συνδυασμός ψυχολογικού δράματος και ντοκιμαντέρ. Υπερβολικά φιλόδοξη ως σινε-κατασκευή, αποτυπώνει το πνεύμα μιας ανήσυχης εποχής.