Ληστής με Στιλ

2

Αληθινή ιστορία, δοσμένη με όσο χιούμορ χρειάζεται για να νοστιμίσει μια αστυνομική περιπέτεια της σειράς με... πολιτικές ανησυχίες.

Lisitis_me_stil

Χωρίς μεγάλη φαντασία στα παρατσούκλια, οι Καναδοί έχουν ονομάσει "Ιπτάμενο ληστή" ("Flying bandit") δύο διαβόητους κακοποιούς τους. Τον Κένι Λέισμαν, κλέφτη μεγάλων ποσοτήτων χρυσού από το 1957 ως το 1966, και τον ήρωά μας Γκίλμπερτ Γκάλβαν Τζούνιορ, τον οποίο συναντάμε στα ρεϊγκανικά 80s να δραπετεύει από μια αμερικανική φυλακή και να καταφεύγει στον Καναδά, όπου γίνεται ο μεγαλύτερος ληστής τραπεζών της χώρας.


Αντί να μείνει προσκολλημένος στα αληθινά στοιχεία μιας δραματικής βιογραφίας, ο Άλαν Άνγκαρ υιοθετεί όσο χιούμορ χρειάζεται για να νοστιμίσει μια αστυνομική περιπέτεια της σειράς με... πολιτικές ανησυχίες. Έτσι, τα σιροπιαστά διλήμματα ενός ρομάντζου και η τυποποιημένη παρουσίαση του μοτίβου "FBI κυνηγάει λυσσαλέα έναν εφευρετικό εγκληματία" γίνονται εδώ πιο υποφερτά χάρη στην ελαφρότητα με την οποία σκιαγραφείται το πορτρέτο του χαρισματικού Ρόμπερτ Ουάιτμαν/Γκίλμπερτ Γκάλβαν από... τον ίδιο (ως αφηγητή). Έτσι, ο τέταρτος τοίχος σπάει συχνά και οι αντι-νεοφιλελεύθερες βολές του ληστή-"επαναστάτη" είναι απλοϊκά χαριτωμένες, χωρίς φυσικά να μπορεί να παρακαμφθεί η αναπόφευκτα αγιογραφική περιγραφή των κινήτρων του.

Καναδάς. 2022. Διάρκεια: 126΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Ληστής με Στιλ

Bandit
2
  • Αστυνομική
  • 2022
  • Διάρκεια: 126 '
  • Άλαν Άνγκαρ

Δραπετεύοντας από μια αμερικανική φυλακή, ένας γοητευτικός κακοποιός καταφεύγει στον Καναδά, όπου γίνεται ο μεγαλύτερος ληστής τραπεζών της χώρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.