Η Αντζελίνα Τζολί υποδύεται τη Μαρία Κάλλας

Ο δεξιοτέχνης των σινε-βιογραφιών Πάμπλο Λαραΐν μεταφέρει τη ζωή της σπουδαίας σοπράνο με πρωταγωνίστρια τη διάσημη ηθοποιό.

jolie_callas

Η διάσημη ηθοποιός και σκηνοθέτρια Αντζελίνα Τζολί πρόκειται να υποδυθεί τη σπουδαία σοπράνο Μαρία Κάλλας στη νέα ταινία του υποψήφιου για Όσκαρ Πάμπλο Λαραΐν ("Νερούδα", "Η Μυστική Λέσχη", "No").

O Χιλιανός σκηνοθέτης ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει παραδώσει εξαιρετικές βιογραφιές γνωστών δημόσιων προσώπων, όπως η Τζάκι Ο. ("Jackie") και η πριγκίπισσα Νταϊάνα ("Spencer"), πλην του "Νερούδα" που αναφέρθηκε παραπάνω. Τώρα, σειρά έχει η εμβληματική Κάλλας στην ταινία "Maria", η οποία αφορά τις τελευταίες μέρες της αμίμητης τραγουδίστριας στο Παρίσι της δεκαετίας του '70. Το σενάριο υπογράφει ο υποψήφιος για Όσκαρ Στίβεν Νάιτ ("Peaky Blinders", "Σε Λάθος Χρόνο"), ο οποίος είχε συνεργαστεί με το Λαραΐν και στο "Spencer".

Σε δηλώσεις της στο Variety με αφορμή την ταινία, η Τζολί δήλωσε: "Παίρνω πολύ σοβαρά την ευθύνη απέναντι στη ζωή και την κληρονομία της Μαρία. Θα δώσω τα πάντα για να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Ο Πάμπλο Λαραΐν είναι ένας σκηνοθέτης που ανέκαθεν θαύμαζα. Έτσι, το να μου επιτραπεί η ευκαιρία να αφηγηθούμε μαζί περισσότερα για τη ζωή της και με ένα σενάριο το Στίβεν Νάιτ, είναι ονειρικό".

Το "Maria" είναι μία από τις τρεις ταινίες που ετοιμάζει ο Λαραΐν, με πλησιέστερο στην ολοκλήρωσή του το "El Conde", το οποίο φαντασιώνεται το δικτάτορα Πινοσέ ως ένα βρυκόλακα 250 ετών και ακολούθως, το "The True American", μια περιπέτεια που τοποθετείται στο απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου. Έτσι, η βιογραφία της Κάλλας αναμένεται, λογικά, το 2024.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.