Το ελληνικό box office σκάει στα γέλια

Αυξάνοντας τις εντυπωσιακές επιδόσεις του για δεύτερο συνεχόμενο weekend, κάτι πρωτόγνωρο για ταινία τρόμου, το «Χαμογέλα» ξαναφέρνει τους θεατές στις αίθουσες με τη βοήθεια της «Τελευταίας Νύχτας με τις Μάσκες» και του «Minions 2».

Xamogela5

Άνοιξε με 15.370 εισιτήρια, το δεύτερο τετραήμερό του τα ανέβασε στα 20.153 και το τρίτο όχι μόνο δεν υποχώρησε, αλλά εκτοξεύτηκε στα 27.685! Αναφερόμαστε στο - παγκόσμιο - φαινόμενο του "Χαμογέλα", το οποίο από μια δευτεροκλασάτη εμπορικά ταινία τρόμου (η αρχική ιδέα της Paramount ήταν για απευθείας προβολή σε streaming πλατφόρμα) έγινε το sleeper hit της χρονιάς και βοήθησε τις ελληνικές αίθουσες να ανεβάσουν τη συνολική προσέλευση του προηγούμενου τετραημέρου στους 85.621 θεατές (από 66.660), χωρίς μάλιστα να υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το οσκαρικό "Drive my Car". Ταυτόχρονα η "Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες", δίχως να εντυπωσιάσει, ξεκίνησε με τα διπλά εισιτήρια από την προηγούμενη ταινία του franchise (στα 8.671 το αντίστοιχο άνοιγμα) και το "Minions 2" επιδεικνύει παρατεταμένη αντοχή, ξεπερνώντας το "Top Gun: Maverick" και σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του box office για τη φετινή χρονιά. Κι ενώ το ντοκιμαντέρ για τον Ντέιβιντ Μπόουι "Moonage Daydream" έκανε ντεμπούτο με 1.552 εισιτήρια (στα 2.165 με μια φεστιβαλική προβολή), ο "Χαμένος Βασιλιάς" του Στίβεν Φρίαρς άνοιξε με μόλις 1.022.

Ελληνικό box office 13-16/10:

1. Χαμογέλα - 27.685 εισιτήρια (70 αίθουσες, 95.425 συνολικά)
2. Η Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες - 16.505 εισιτήρια (81 αίθουσες, 16.505 συνολικά)
3. Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου - 9.386 εισιτήρια (84 αίθουσες, 289.314 συνολικά)
4. Κοίτα τους πως Τρέχουν - 6.267 εισιτήρια (68 αίθουσες, 6.267 συνολικά)
5. Πνεύμα Από Σπίτι - 4.245 εισιτήρια (53 αίθουσες, 7.891 συνολικά)
6. Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους - 3.085 εισιτήρια (40 αίθουσες, 6.651 συνολικά)
7. Η DC Λεγεώνα με τα Σούπερ-Κατοικίδια - 2.659 εισιτήρια (38 αίθουσες, 27.001 συνολικά)
8. Η Πρόσκληση - 2.413 εισιτήρια (22 αίθουσες, 11.859 συνολικά)
9. Μην Ανησυχείς Αγάπη μου - 2.115 εισιτήρια (11 αίθουσες, 37.036 συνολικά)
10. Moonage Daydream - 1.552 εισιτήρια (28 αίθουσες, 2.165 συνολικά)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πώς γυρίστηκε το καταιγιστικό "Παρίσι του Σουλεϊμάν"

Τα σημεία - κλειδιά για το κοινωνικό θρίλερ με φόντο την Πόλη του Φωτός με ήρωα ένα νεαρό μετανάστη που προσπαθεί να επιβιώσει σε αφιλόξενες συνθήκες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
24/04/2025

Και στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα η ελληνική ταινία "Pirateland"

Η μικρού μήκους του Σταύρου Πετρόπουλου συνεχίζει τη διεθνή πορεία της σε κορυφαίες κινηματογραφικές διοργανώσης.

Οι 5 καλύτεροι ρόλοι του Μπεν Άφλεκ

Ανατρέχουμε στις καλύτερες ερμηνείες του οσκαρικού χολιγουντιανού σταρ.

Οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 24 Απριλίου.

Οι προβολές σε φιλμ 35mm του αφιερώματος στα "Φαντάσματα" του ελληνικού σινεμά

Ειδικές συνθήκες θέασης για επιλεγμένες εμβληματικές ταινίες που δεν πρέπει να χάσουν οι σινεφίλ.

Το Παρίσι του Σουλεϋμάν

Πλήθος φεστιβαλικών και ακαδημαϊκών διακρίσεων για ένα καταιγιστικών ρυθμών κοινωνικό θρίλερ, το οποίο μετατρέπει δεξιοτεχνικά ένα μεταναστευτικό δράμα σε συναρπαστική αστική οδύσσεια. | Powered by Uber.

Ο Λογιστής 2

Σίκουελ ενός χολιγουντιανής συνταγής action thriller, το οποίο προσπαθεί μάταια να την υπονομεύσει με αδέξιες χιουμοριστικές πινελιές και εκβιαστικά super cool χαρακτήρες. | Powered by Uber.