Σάτυροι και Μαινάδες: Ξεκινά το φεστιβάλ ερωτικών ταινιών της Αθήνας

Η διοργάνωση που αφιερώνεται στις καλλιτεχνικές ταινίες πορνό ανάβει τους προβολείς της.

captive_anoushka «Captive»

Περισσότερες από 90 μικρού και μεγάλους ταινίες καλλιτεχνικού ερωτικού περιεχομένου, πρόκειται να παρουσιαστούν για τέσσερις μέρες στο Ρομάντσο, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Πορνό Ταινιών της Αθήνας - Σάτυροι και Μαινάδες (13-16/10), το οποίο πλαισιώνεται επίσης από τη διαδικτυακή εκδοχή του (10-20/12).

Φιλμ που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σεξουαλικών επιθυμιών, κινηματογραφικών αισθητικών και πολιτικών ανησυχιών συγκροτούν το βασικό κορμό του φεστιβάλ. Ταινία έναρξης είναι το βραβευμένο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Ευαγγελίδη με τίτλο "Ίρβινγκ Παρκ", στο οποίο ο έμπειρος σκηνοθέτης ταξιδεύει στο Σικάγο και μας συστήνει σε τέσσερεις ομοφυλόφιλους άντρες γύρω στα 60, οι οποίοι συζούν ως αφέντες και σκλάβοι. Σχετικά με την ταινία γράφαμε στο "α": "Το αποτέλεσμα είναι ένα προφανώς αποκαλυπτικό αλλά απροσδόκητα συναισθηματικό ντοκιμαντέρ, το οποίο διαχειρίζεται με ευαισθησία τους χαρακτήρες του, ενώ υποβάλλει και τον πιο ανοιχτόμυαλο θεατή σε μια σειρά ουσιαστικών προβληματισμών. Η ελευθερία της βούλησης και τα όποια όρια αυτής, η έννοια της κανονικότητας, της αποδοχής και της συναίνεσης πέφτουν στο τραπέζι από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, οι οποίοι απαντούν με αφοπλιστικά επιχειρήματα".

irving_park
"Ίρβινγκ Παρκ"

Έπειτα, η αυλαία του φεστιβάλ πέφτει με το "Captive" (Anoushka), μία κωμωδία η οποία σύμφωνα με το δελτίο τύπου εστιάζει σε δυνατά θέματα όπως το πένθος, το ART (Τεχνολογία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής) για όλους και την από κοινού γονική μέριμνα. Η δημιουργός μοιράζεται μαζί μας τις αμφιβολίες και τους φόβους των γυναικείων χαρακτήρων της μέχρι που αυτές οι δυνατές γυναίκες αποφασίσουν να ξαναγράψουν τις ιστορίες τους.

Παράλληλα, οι προβολές πλαισιώνονται από μια σειρά δράσεων. Στον πρώτο όροφο του Ρομάντσο στήνεται εικαστική έκθεση, η οποία αποτελείται από φωτογραφίες του προσωπικού αρχείου του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, ενώ η καλλιτεχνική διευθύντρια του Outview Film Festival Μαρία Σάιμπερ παρουσιάζει σκόρπια ευρήματα από παρελθοντικά δρώμενα καλλιτεχνικού πορνό στην Αθήνα. Στο υπόγειο, οι Athens Shibari ετοιμάζουν το δικό τους ερωτικό σόου και τα Strap-On Unicorns βρίσκονται πίσω από το σίγουρα ξέφρενο "The Female Gaze Party".

Επιπλέον, στο μπαρ θα φιλοξενηθούν οι "Μουσικές Σεξομολογήσεις" από τους καλλιτέχνες Σπύρο Παρασκευάκο, την Πολίνα Λεσνέβσκαϊα και το Δημήτρη Παγώνη, την ώρα που η αγαπημένη μπάντα N'Cheezed θα αναλάβει το κλείσιμο του φεστιβάλ με μια άχαστη συναυλία. Πολύ σημαντικό το πάνελ για τη σεξεργασία με τίτλο "Εταίρα", το οποίο συντονίζει η Ελίζα Γκορόγια και θα αποτελείται από εκπροσώπους του Δικτύου Ενδυνάμωσης Σεξεργατών και του Red Umbrella Athens.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο σάιτ του φεστιβάλ (www.athenspff.com).

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:

Περισσότερες πληροφορίες

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.