Ευρωπαϊκή πρεμιέρα και κυκλοφορία για το "Ι.Ω." του Αλέξη Αλεξίου

Η υβριδική μικρού μήκους του σκηνοθέτη του «Τετάρτη 04:45» παρουσιάζεται στο διεθνές κοινό προτού βρεθεί στις ελληνικές αίθουσες.

giota_teleia_omega2

Ως μικρού μήκους ντοκιμαντέρ επιστημονικής φαντασίας συστήνεται το "Γιώτα Τελεία Ωμέγα (Ι.Ω)", η νέα ταινία του γνωστού σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου ("Τετάρτη 04:45"), η οποία σύντομα κάνει ευρωπαϊκή πρεμιέρα στο σημαντικό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ & Animation της Λειψίας (17-23/10).

Το "Ι.Ω" γυρίστηκε σε super 8 φιλμ 8mm και τοποθετείται στο κοντινό μέλλον. Περιστρέφεται γύρω από μια κοπέλα η οποία δουλεύει στην πολεμική αεροπορία και βρίσκεται διαρκώς από ασφυκτική παρακολούθηση. Εν αναμονή του διακτινισμού της σε ένα μακρινό πλανήτη, η ηρωίδα καταγράφει τα θραύσματα των αναμνήσεων και των σκέψεών της σε ένα οπτικό ημερολόγιο το οποίο συνομιλεί με το δικό μας παρόν, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει τις αισθήσεις της και μαζί τη μνήμη των πραγμάτων που αξίζει να διασωθούν.

i.o_short_alexiou2

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ταινίας, το σύμπαν του "Ι.Ω." είναι απόρροια της συνεργασίας του Αλεξίου με την Ασπασία Λυκουργιώτη (θεατρολόγος, σκηνοθέτρια), η οποία υπογράφει το σενάριο. Εξίσου αναγνωρίσιμοι και οι υπόλοιποι συντελστές του φιλμ, όπως μεταξύ άλλων η ηθοποιός Σοφία Κόκκαλη, η επίκουρη καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ Αφροδίτη Νικολαΐδου η οποία ανέλαβε την παραγωγή, αλλά και ο μουσικός και σκηνοθέτης Γιάννης Βεσλεμές που υπογράφει το σάουντρακ.

Το "Ι.Ω" πραγματοποιήσε ελληνική πρεμιέρα την περασμένη άνοιξη στο 24ο Διέθνες Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, προτού παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο εξωτερικό στο φεστιβάλ του Μπουσάν της Νότιας Κορέας. Η επιλογή της μικρού μήκους στη διοργάνωση της Λειψίας έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς από το 1955 που ιδρύθηκε αποτελεί το μόνο το οποίο επιλέγει στο πρόγραμμά του αποκλειστικά ντοκιμαντέρ και animation. Λίγο διάστημα μετά την προβολή στη Γερμανία, το "Ι.Ω" θα παίζεται στον κινηματογράφο Άστορ, ύστερα από πρωτοβουλία της εταιρίας διανομής Weird Wave. Μια ενθαρρυντική κίνηση η οποία, ευελπιστούμε, να βρει κι άλλους υποστηρικτές, ώστε οι ελληνικές μικρού μήκους να έχουν την ευκαιρία να συναντούν το ευρύ κοινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.