Χαμογέλα

2

Ως ορισμός της χαμένης ευκαιρίας, η ταινία υποβάλλει με την ανατριχιαστική απεικόνιση των συνεπειών του μετατραυματικού άγχους, αποτυγχάνει όμως στην απόπειρά της να ισορροπήσει ανάμεσα στον ατμοσφαιρικό υπαινιγμό και τη σεναριακή σαφήνεια.

hamogela «Χαμογέλα»

Από την "Αποστροφή" (Ρομάν Πολάνσκι, 1965) μέχρι το πιο πρόσφατο "St. Maud" (Ρόουζ Γκλας, 2019), το σινεμά του τρόμου διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του για τις ανατριχιαστικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι τραυματικές εμπειρίες στον γυναικείο ψυχισμό. Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και ο πρωτοεμφανιζόμενος Πάρκερ Φιν, κινηματογραφώντας τις τρομακτικές εμπειρίες που βιώνει η ηρωίδα του, μια πολύπειρη ψυχίατρος, αφότου μια διαταραγμένη ασθενής αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια της. Όσα ανεξήγητα διαδέχονται το αιματηρό συμβάν οδηγούν την πρωταγωνίστρια σε μια μάχη να διατηρήσει την πνευματική ισορροπία της.

Ως ορισμός της χαμένης ευκαιρίας, η ταινία (βασισμένη στη μικρού μήκους του σκηνοθέτη "Laura Hasn't Slept") όσο καλά επιτυγχάνει να σε υποβάλει και να ψηλαφίσει επαρκώς τις συναισθηματικές περιπλοκότητες της ηρωίδας της, άλλο τόσο χάνει τον έλεγχο όταν επιχειρεί να προσθέσει αδόκιμες πνευματιστικές διαστάσεις στο στόρι της. Έπειτα, ο Φιν θέλει να είναι και υπαινικτικός αλλά και επεξηγηματικός, η αναποφασιστικότητά του, όμως, θυσιάζει τις ανατριχίλες για λογαριασμό μιας απλουστευτικής φλυαρίας.

ΗΠΑ. 2022. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Χαμογέλα

Smile
2
  • Τρόμου
  • 2022
  • Διάρκεια: 115 '
  • Πάρκερ Φιν

Ύστερα από μια ακραία και τραυματική εμπειρία με μια ασθενή, μια έμπειρη ψυχίατρος βιώνει μια σειρά από τρομακτικά συμβάντα, τα οποία διαταράσσουν την πνευματική της διαύγεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/07/2024

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.

Όλες οι ελληνικές μικρού μήκους που θα δούμε στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας

Δείτε αναλυτικά τους τίτλους των ταινιών και τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.