Τα "Μαγνητικά Πεδία" είναι η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα 95α Όσκαρ

Το ρομαντικό road movie του Γιώργου Γούση επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

magnitika_pedia3

Μέσω δελτίο τύπου, το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού ανακοίνωσε πως επέλεξε την ταινία "Μαγνητικά Πεδία" του Γιώργου Γούση για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα 95α βραβεία Όσκαρ.

Το ντεμπούτο στη μυθοπλασία του Γούση επιλέχθηκε από επταμελή επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε αποκλειστικά για το σκοπό ανεύρεης του φιλμ που θα ληφθεί υπόψη από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, τα μέλη της οποίας, με τη σειράς τους, θα καταλήξουν στις υποψηφιότητες του Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, "η επιτροπή συνήλθε σε συνεδρίαση και μετά από διεξοδική συζήτηση, πρότεινε κατά πλειοψηφία τα 'Μαγνητικά Πεδία', καθώς έκρινε ότι πρόκειται για μία ταινία που μιλάει απευθείας στον θεατή, ενώ δύναται να σταθεί σε ένα διεθνές κοινό, από τη στιγμή που πραγματεύεται ένα θέμα οικουμενικό, αυτό της υπαρξιακής κρίσης". Η απόφαση της επιτροπής έγινε δεκτή από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ο οποίος και εξέδωσε τη σχετική απόφαση.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από δύο αγνώστους, την Έλενα (Έλενα Τοπαλίδου) και τον Αντώνη (Αντώνης Τσιοτσιόπουλος), οι οποίοι συναντιούνται στο φέρι για την Κεφαλονιά και ξεκινούν μια απρόοπτη περιπλάνηση στο νησί για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί. Το καλοκαίρι τα "Μαγνητικά Πεδία" κυριάρχησαν στα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αποσπώντας μεταξύ άλλων το βραβείο καλύτερης ταινίας, ενώ το φιλμ συνεχίζεται να παίζεται στους κινηματογράφους με επιτυχία από τον περασμένο Μάιο.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαγνητικά Πεδία

3
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 78 '
  • Γιώργος Γούσης

Η Έλενα και ο Αντώνης συναντιούνται στο φέρι για την Κεφαλονιά και ξεκινούν μια απρόοπτη περιπλάνηση στο νησί για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.

Ο Γιόακιν Φίνιξ αποχώρησε από το πολυαναμενόμενο γκέι δράμα του Τοντ Χέινς

Ο οσκαρικός ηθοποιός εγκατέλειψε το τολμηρό σχέδιο μόλις λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα στο Μεξικό.

Τα καλύτερα Whodunnit σύμφωνα με το Indiewire

Το Indiewire αποκάλυψε τις καλύτερες ιστορίες μυστηρίου στο κινηματογράφο.

Ελληνικό box office: Ποιος θα τα βάλει με τους "Deadpool & Wolverine";

Αυγουστιάτικη ραστώνη στην αγορά, με πρεμιέρες "μεσαίου βεληνεκούς" και τους συνήθεις υπερηρωικούς υπόπτους να συνεχίζουν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των σινεφίλ.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τον Δεκαπενταύγουστο

Ο Γκρου επιστρέφει αγγλόφωνος και μαζί του τρεις νέες γαλλικές ταινίες και τρεις επανεκδόσεις.