Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες

2

Οι «Τρεις σωματοφύλακες» διασκευάζονται σε μια διασκεδαστικά παιδική, καρτούν εκδοχή, πιστή στο περιπετειώδες πνεύμα του Αλέξανδρου Δουμά.

O_Dogtanian_kai_oi_treis_somatofylakes

Μυθιστόρημα διαχρονικής γοητείας, οι "Τρεις σωματοφύλακες" διασκευάζονται κάθε τόσο ως κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό animation (μια γερμανικό, μια αυστραλέζικο…), μιας και ο δια χειρός Δουμά συνδυασμός περιπέτειας, ιστορικών αναφορών, περίτεχνης ίντριγκας, κομψού χιούμορ και γλαφυρών χαρακτήρων συνεχίζει να συναρπάζει το νεανικό κοινό ανά τον κόσμο.

Βασισμένοι σε ισπανικό καρτούν σίριαλ του 1981-2, ο σεναριογράφος Νταγκ Λάνγκντεϊλ και ο σκηνοθέτης Τόνι Γκαρσία παρουσιάζουν τώρα τη… σκυλίσια βερσιόν των κατορθωμάτων του Ντογκτανιάν, δεινού νεαρού ξιφομάχου ο οποίος καταφθάνει στο Παρίσι του 1625 με όνειρο να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Προσπαθώντας, θα γίνει φίλος με ένα πονηρό ποντικό και το τρίο των Άθω, Πόθου και Άραμι, θα ερωτευτεί την όμορφη Ιουλιέττα και μπλέξει σε μια πολιτική ίντριγκα που απειλεί το μέλλον της χώρας.

Η πασίγνωστη ιστορία μεταφέρεται στην οθόνη σε μια αρκετά πιστή και διασκεδαστικά παιδική εκδοχή, η οποία διαθέτει ζωντάνια και κέφι, υποστηριζόμενη από ένα πολύχρωμο, καθαρό σκίτσο. Ιδανική για κάθε πιτσιρίκι που δεν θέλει με τίποτα να ανοίξει βιβλίο…

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Ισπανία. ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 84΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες

D'Artacán y los Tres Mosqueperros / Dogtanian and the Three Muskehounds
2
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 84 '
  • Τόνι Γκαρσία

Στη Γαλλία του 1625, ο δεινός νεαρός ξιφομάχος Ντογκτανιάν καταφθάνει στο Παρίσι με όνειρο να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Θα μπλέξει, όμως, σε μια πολιτική ίντριγκα που απειλεί το μέλλον της χώρας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.